Verrassend Carrie Clark & the Lonesome Lovers

Seattle in Ossenisse

Ingmar Berman ,

Je zou je kunnen afvragen hoe een singer-songwriter uit Seattle in het dorpje Ossenisse terecht komt. In ieder geval keken wij er wel wat vreemd van op. Toch blijkt deze verrassende combinatie vandaag het gevoel te kunnen geven dat heel even alles in het leven op z'n plek valt.

Zangeres Carrie Clark maakt persoonlijke nummers over de details in het leven, die daardoor snel een gevoel van herkenning oproepen. Haar stijl is niet eenvoudig te omschrijven. Soms klinkt het lief en ingetogen, dan weer bijna cabaretesk en luchtig. Maar vooral zijn het liedjes die met zoveel overtuiging worden gebracht dat iedereen meteen vanaf openingsnummer 'How could I' geraakt wordt. Dat is mede te danken aan het feit dat Carrie Clark eigenlijk alleen zichzelf hoeft te zijn om iedereen te boeien. Niet alleen met haar muziek maar ook met de verhalen die ze tussendoor vertelt. Ze wordt bovendien begeleid door twee uitstekende muzikanten (Dave Pascal - basgitaar en Rob Witmer - accordeon) die met hun spel de sfeer perfect neerzetten.

Bij 't Schallemaaj staat de muziek centraal en dat merk je aan alles. Tijdens de pauze en na afloop staan de eigenaar, de artiesten en de gasten ontspannen met elkaar te praten en tegen een kleine vergoeding kun je zelfs samen met de band aan een grote tafel mee-eten. Dichterbij kun je niet komen, lijkt ons. En of het nou in Seattle, Amsterdam of Ossenisse is... Wat maakt het uit?