De T-op 5 van 5 jaar T

Beste optredens in vijfjarig bestaan Gebouw-T

Redactie 3voor12 Zeeland ,

Gebouw-T bestaat vijf jaar. In die vijf jaar hebben er vele bands Bergen op Zoom aangedaan. Wij kozen als redactie de beste vijf optredens van de afgelopen vijf jaar.

1. België zijn meest geliefde indie-rockband brengt in zijn toch al overvolle tourschema een bezoek aan Bergen op Zoom. In de zaal die minstens voor de helft, zo niet driekwart, gevuld is met Vlamingen laat Intergalactic Lovers zien waarom de band in eigen land zalen als de AB lachend uitverkoopt. De enorm strakke band met de immer charmante zangeres Lara Chedraoui maakt Gebouw-T voor één avond het gezelligste café van België dat niet in België ligt.

2. Huh? Pardon? Sepultura in Gebouw-T? Misschien wel één van de meest bijzondere namen die op het podium in Bergen op Zoom heeft gestaan. Ze doen hun reputatie eer aan. De zaal is tot achteraan helemaal gevuld en gaat gelijk helemaal los. Diepe bastonen, supersnelle drums, fantastisch gitaarwerk en een goed bij stem schreeuwende Derrick Green. Sepultura speelt niet alleen hun klassiekers, maar varieert hun optreden goed met nieuw werk.

3. Gabriel Rios heeft in New York aan een nieuw album gewerkt en wilde dat graag aan Bergen op Zoom laten horen. Begeleid door celliste en contrabas blijken drie muzikanten genoeg te zijn om een zaal muisstil te krijgen. In één van de intiemste concerten van 2014, waar zelfs het kraken van de deur tot overlast zorgde, waande je je heel even in de donkere, authentieke straatjes van San Juan, Puerto Rico.

4. Jacco Gardner speelt een overwinningstournée langs de Nederlandse podia als zijn album ‘Cabinet of Curiosities’ 3voor12 album van het jaar wordt. Gardner bezweert het podium, het publiek en vooral zichzelf in een psychedelisch optreden waarin hij de tijd lijkt te stoppen.

5. My Baby trekt Gebouw-T het broeierige moeras in. Het succesvolle trio brengt met zijn zelfbenoemde blues-indie-funk-voodoo-electric-repertoire hypnotiserende ritmes en verleidelijke zangpartijen. Vakkundig stuwt de band de temperatuur hoger en hoger en iedereen danst mee. Zomaar een hoogtepunt in vijf jaar poppodium Gebouw-T!