3voor12 Utrecht

Festival Loose Ends maakt eerste namen bekend voor tweede editie

Tramhaus, Cumgirl8, Deadletter, No Brains en meer naar Beton-T in Utrecht

Twee weken geleden werd bekend dat Loose Ends voor zijn tweede editie naar Beton-T in Utrecht komt. Vandaag heeft het garagerock- en postpunk-festival de eerste namen bekendgemaakt.

De Amerikaanse postpunkband Cumgirl8, het Britse Deadletter, het relatief nieuwe Divorce en de Ierse punkband Gurriers spelen op zaterdag 26 augustus op Beton-T. Tramhaus (foto) kan daar natuurlijk niet ontbreken en ook hun stadgenoten Library Card (postpunk) staan op het affiche. Met No Brains en Kboy en de Goedzo Jongens is er ook al een mooie Utrechtse afvaardiging.

De eerste editie van Loose Ends vond plaats in 2019 in Amsterdam. Op de NDSM Werf speelden toen o.a. Fontaines D.C., Metz, Sleaford Mods, Personal Trainer, Pip Blom en Iguana Death Cult. Daarna werd het concept door organisator Friendly Fire in de koelkast gestopt, waarbij de coronajaren natuurlijk niet hielpen. De tweede editie van het festival is op Beton-T in Utrecht en wordt in samenwerking met TivoliVredenburg georganiseerd. “We zetten in op 2000 bezoekers, twee podia waar afwisselend acts zullen spelen”, vertelde TivoliVredenburg-programmeur Lisa de Jongh onlangs tegen 3voor12. “In die zin mikken we iets meer op de onderkant van het affiche dan de editie in 2019, maar we zetten wel in op de acts waarvan we denken: dit gaat binnen een paar maanden ontploffen. We zoeken de must see acts in de garagerock, postpunk en sleaze. En ook aardig wat locals, natuurlijk.’

TivoliVredenburg heeft de intentie om in de zomer meer op locatie te gaan programmeren en maakt daarvoor o.a. gebruik van Beton-T. Vorig weekend deden ze dat voor het eerst met de homecoming-show van John Coffey. Loose Ends wordt hun tweede event daar.

De ticketverkoop voor Loose Ends begint op vrijdag 2 juni.

Te zien: Loose Ends 2023, zaterdag 26 augustus 2023 @ Beton-T

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12