3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 47

Conservative Hustlin’ | Sherman Oaks | SoHaSo | Sofia Dragt | DiCE | PAX | Luwten

De live-tips van deze week van redacteur Martijn Ruytinx:

Donderdag 23 november: De negende editie van Conservative Hustlin’ staat in het teken van live perfomances. Op deze avond switch je van rap (Mango Orange) naar footwork (Frequency) en Beats (Jelee) om te eindigen met de Conservative Hustlin’ crew. Verwacht dus Ableton sets, mics en midi-controllers in ACU (21.00/€3 voor 00.00).

Vrijdag 24 november: Sherman Oaks laat zich inspireren door The Beach Boys en Crosby, Still & Nash. Ze zijn deze sound letterlijk achterna gereisd door hun debuut-EP op te nemen in Los Angeles. Vrijdag laten ze hem horen in dB’s (20.30/gratis).

Vrijdag 24 november: Sohaso labelnight in TivoliVredenburg met Love over Entropy, Kiani & his Legion en Polynation. Daarnaast is de Iraniër Aril Brikha speciale gast voor een b2b set met Nuno dos Santos. (23.00/€9)

Zaterdag 25 november: Singer-songwriter Sofia Dragt presenteert in het Louis Hartlooper Complex (12.30/€10) haar nieuwe album Andras. Samen met filmmaker Jonathan Smit vertelt ze via videobeelden en een live-performance het verhaal van een vrouw met bovennatuurlijke krachten die constant op de vlucht is.

Zaterdag 25 november: Internationale artiesten spelen voor het eerst in Utrecht op DiCE no. 6. Op het programma: Coulouring (zwoele electropop), FLAWES (donkere alt-electronic), IDER (upbeat pop), Noga Erez, RedFaces (gitaarhooks en catchy melodieën) en Ten Tonnes (rauwe catchy pop). TivoliVredenburg (18.45/€17)

Zaterdag 25 november: De Utrechtste rapper en vocalist PAX geeft een sneak preview van zijn langverwachte debuutalbum Jeremiah in Kytopia (19.30/gratis wel Rsvp’n). De van The Kyteman Orchestra bekende rapper heeft met producer/toetsenist Niels Broos na tien jaar dit album gecreëerd. Op Utrecht Centraal festival speelde hij al nummers van de plaat.

Zondag 26 november: Luwten maakt eerlijke, intieme liedjes. Een groot contrast met de overgeproduceerde popplaten van dit moment en ook met de platen die Tessa Douwstra eerder maakte. Zondag speelt ze nummers van haar nieuwe album in Swordfish & Friend en kun je haar vragen stellen bij: Luistervogels presents: Luwten (Q&A + Livesessie). (15.00/gratis)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12