3voor12 Utrecht

Nieuwe namen voor avondprogramma HE:LEEN 2022

45ACIDBABIES, Primaat en LQRQ komen naar Rotsoord

Festival HE:LEEN heeft drie nieuwe namen aangekondigd voor het betaalde avondprogramma HE:LEEN+. 45ACIDBABIES, Primaat en LQRQ spelen samen met de eerder aangekondige Fata Boom en Le Motat op zaterdag 10 september in De Helling en LE:EN.

45ACIDBABIES (foto) zijn creatieve beesten. Elk van de vier leden heeft een uitgesproken creatieve persoonlijkheid en met volle overgave maakt de band er een geheel van. Ze zorgen voor grens vervagende shows, waarin elementen van dancepunk, garagerock, hiphop en pop zorgen voor een draaikolk aan energie. Met hun alomvattende aanpak zorgen ze voor bizarre en memorabele shows die verder gaan dan een oppervlakkige pit.

De achtkoppige band Primaat blaast een combinatie van beukende beats, funky blazers, en vlijmscherpe Nederlandstalige raps vanaf het podium. Ze zijn opgericht tijdens de coronapandemie door een aantal muzikanten rondom de community Colored Monkeys. Ze hebben pas een paar shows gespeeld, maar naar verluid nu al garant voor een avond lang springen.

Uit de as van electro-cha3bi Cairo Liberation Front verrijst LQRC. Een nieuwe opwindende liveband die bestaat uit de twee origine Cairo Liberation Front-leden Yannick Verhoeven en Joep Schmitz, aangevuld met de Nederlands-Iraakse punkzanger Bagdaddy en N.R. Safi. LQRC is een uniek intercultureel project dat opzwepende elektronische beats combineert met Arabische en Perzische volksmuziek en punkrockriffs. Live kun je een vrolijk en genre-overschrijdend pandemonium verwachten.

De laatste (zesde) naam voor het avondprogramma van HE:LEEN wordt binnenkort bekendgemaakt. De line-up van het gratis dagprogramma zoals die nu bekend is lees je hier.

Te zien: HE:LEEN Expeditie Rotsoord 2022, zaterdag 10 september 2022 (vanaf 12.00 uur) @ verschillende podia op Rotsoord

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12