3voor12 Utrecht

dB’s haalt streefbedrag crowdfunding binnen twee dagen

250.000 euro extra om nieuwe locatie in één keer goed neer te zetten

Binnen twee dagen (!) heeft dB’s het streefbedrag van €250.000 van hun crowdfunding opgehaald. Dat geld wordt onder andere gebruikt voor het terras, de bar en vloer van de nieuwe locatie van het oefenruimtecomplex/poppodium. Op 1 mei 2024 verhuist dB’s namelijk van de huidige locatie in het CAB-Gebouw naar een pand in de Vlampijpstraat, in het Werkspoorkwartier.

Zoals vaste lezers weten, moet dB’s de huidige locatie in het CAB-Gebouw verlaten vanwege de bouw van ca. 3.000 woningen rond het pand. Daarnaast komt er een woontoren op het CAB-Gebouw. In 2022 werd een nieuwe locatie aan de Vlampijpstraat gevonden en na lang gesteggel over de voorwaarden kreeg dB’s begin januari de sleutels van dat pand. Sinds dat moment wordt daar druk verbouwd om ervoor te zorgen dat dB’s op die nieuwe plek zo snel mogelijk na 1 mei 2024 weer door kan gaan. De eerste oefenruimtes staan al en ook de basis voor Studio Moskou en Studio Silvester staat overeind. dB’s krijgt daarbij financiële steun van de gemeente Utrecht en van het consortium Cartesius, de projectontwikkelaar die huizen bouwt rond het CAB-Gebouw. Met die bijdrage kunnen ze een groot deel van de kosten van de bouw en voor de inrichting dekken. 

Onder het motto ‘(ver)bouwen doe je maar één keer’ wil dB’s de nieuwe locatie in één keer goed neerzetten. Dat betekent onder andere optimaal geïsoleerde oefenruimtes en twee extra etages om een maximum aantal werkplekken te kunnen maken. Daarnaast willen ze de bar mooi vormgeven en de parkeerplaats aanpakken, waar straks een sfeervol terras en een fijne buitenruimte moet komen, voor bijvoorbeeld festivalachtige activiteiten. Dat kost extra geld en daarom is dB’s een crowdfunding gestart. Het minimaal op te halen bedrag daarvoor was €150.000 en het maximale bedrag €250.000. Mensen konden bijdragen via een lening, een gift of via voorverkoop van merchandise. Het maximale bedrag is binnen twee dagen gehaald, wat laat zien hoe groot de support voor dB’s is.

dB’s wil de nieuwe locatie half mei al gedeeltelijk in gebruik nemen. Op zaterdag 18 mei is de eerste echte show op de Vlampijpstraat. Die primeur is voor de Amerikaanse countrybluesband Reverend Peyton’s Big Damn Band. Eind juni zou het pand klaar moeten zijn. Via open dagen houdt dB’s geïnteresseerden op de hoogte van de vorderingen van de verbouwing. De eerstvolgende open dag is op zondagmiddag 5 mei. Het muzikale gedeelte wordt dan verzorgd door Blue Grass Boogiemen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12