3voor12 Utrecht

Utrechts label The Bakery presenteert Broken Brass Ensemble

Album release 20 april in EKKO

Het Utrechtse label The Bakery presenteert deze week een nieuw album met het brass/hiphop/funk/fusiongeluid van Broken Brass Ensemble. The Bakery is normaal gesproken vooral actief in evenementen, graphic design en PR, dus met de release van dit album op 20 april slaat The Bakery een nieuwe richting in. In de zeven verschillende afdelingen van dit ‘recordlabel 2.0’, zoals ze het zelf noemen, werken ZZP’ers die artiesten kunnen helpen met praktisch alles binnen de industrie.

Broken Brass Ensemble is inmiddels een grote naam met uitverkochte shows overal in Europa. De verwachtingen voor de nieuwe plaat ‘Astonishing Tales From Beyond The Brass Dimension’ zijn dus hoog. De band begon in Friesland, maar klinkt als New Orleans. De band zet telkens alles op alles om het verhaal achter hun instrumentale nummers duidelijk te maken. Op het vorige week uitgebrachte nummer Hard Candy verzorgt Harmen Ridderbos van Town of Saints de gastvocalen.

Op 20 april wordt het nieuwe album voor het eerst ten gehore gebracht. Broken Brass Ensemble staat er die avond niet alleen voor: het voorprogramma wordt verzorgd door Jermain Bridgewater (ex-StropStrikkers), die hiphop mengt met wereldmuziek.  Vorig jaar sprak hij met 3voor12 Utrecht over zijn toekomstplannen. Hij kondigde aan zichzelf om te smeden tot een heel nieuwe artiest, dus we zijn benieuwd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12