3voor12 Utrecht

Pieter de Graaf organiseert Piano Day-event in Kytopia

Amateurs en professionele pianisten mogen op donderdag 29 maart meespelen

In het kader van International Piano Day organiseert pianist Pieter de Graaf (o.a. The Kyteman Orchestra) op donderdag 29 maart een evenement in Kytopia. Tussen 15.00 en 18.00 uur is De Graaf te zien in de grote zaal van het voormalige Tivoli Oudegracht, waar meerdere piano’s staan. Enkele genodigde vrienden - waaronder Ruben Hein, Niels Broos en Mathijn den Duijf - leveren een bijdrage, maar iedereen van jong talent tot ervaren musicus en ook belangstellenden zijn welkom om aan te schuiven en mee te spelen, of om te kijken en luisteren. Het evenement is ook via een live-stream van Kytopia te volgen.

International Piano Day is een initiatief van Nils Frahm. Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement op de 88e dag van het jaar (vanwege de 88 toetsen die het instrument telt) staat de piano centraal. Piano Day is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd evenement waaraan tal van pianisten, organisaties en initiatieven meedoen.

Pieter de Graaf bracht afgelopen vrijdag zijn tweede single ‘Hide and Seek’ uit. Het is de opvolger van zijn eerste single ‘A Minor Story’, die vorige maand verscheen en internationaal op een enthousiaste ontvangst mocht rekenen. Over Hide and Seek zegt De Graaf: “Het nummer is bijna minimaal. Aangedreven door repetitieve tonen en harmonieën. In het B-gedeelte wordt er meer drama aan het geheel toegevoegd waardoor de harmonie evolueert en verandert. Ik speelde zo zacht als ik kon en met de microfoons super dicht bij de piano, hoor je op bepaalde momenten zelfs mijn vingernagels de toetsen raken. Ik ben gek op dit soort opnametechnieken. Juist omdat de luisteraar dan net zo dicht bij de muziek kan staan als ik tijdens de opnames.”

Check ook de sessie die we samen met onze collega’s van Staplab in 2015 in Kytopia opnamen met Pieter de Graaf.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht