Door tegenvallende inkomsten geen festival In Vervoering in 2013 Door tegenvallende inkomsten geen festival In Vervoering in 2013

Organisatie hoopt volgend jaar weer terug te zijn

, redactie3voor12/Utrecht

Door tegenvallende inkomsten geen festival In Vervoering in 2013

Organisatie hoopt volgend jaar weer terug te zijn

redactie3voor12/Utrecht ,

Utrecht moet het in 2013 doen zonder In Vervoering. Het meest mobiele festival dat sinds 2005 plaatsvindt, heeft in verband met tegenvallende inkomsten besloten om de editie van dit jaar niet door te laten gaan. In 2014 hoopt het festival weer terug te zijn.

Nadat eerder al in Amersfoort een aantal festivals werden afgeblazen, valt ook in Utrecht een gezichtsbepalend evenement (tijdelijk) van de festivalkalender. Met bijzondere acts en podia trok het gratis toegankelijke In Vervoering begin augustus altijd een breed publiek naar Park Lepelenburg en, sinds 2010, het plein voor café De Zaak. Voor de editie van dit jaar zag de organisatie eerst nog kansen om het festival uit te breiden, maar tegenvallende inkomsten hebben roet in het eten gegooid. “We hadden (en hebben nog steeds) grootse plannen voor de toekomst, maar deze plannen parkeren we even. Dit jaar blijven al onze wagens, fietsen en caravans dus in de loods. We willen iedereen bedanken die mee heeft geholpen de kar te duwen, maar de pot met goud hebben we helaas niet op tijd kunnen vinden.”

In maart 2013 gaf projectleider Geert Verhoeff al aan dat hij er vanuit ging dat er minder subsidie binnen zou komen. Om minder afhankelijk te zijn van subsidie en sponsoring is het festival toen begonnen met het werven van donateurs. In mei zou duidelijk worden hoe In Vervoering er financieel voor zou staan. “De afgelopen weken hebben we alle artiesten afgebeld en de partners die financieel betrokken zijn ingelicht”, vertelt Verhoeff. “Meerdere partners hebben toegezegd om mee te werken aan iets nieuws voor volgend jaar. De intentie is om dan weer terug te zijn met een evenement waarmee we beginnende, Utrechtse bands een podium bieden.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht