Naast heel veel randvermaak en stevig biertjes wegtikken in de Schijndelse blubber, is het ook voor de muziekliefhebber heel goed vertoeven op Paaspop. Drie dagen lang zag de redactie van 3voor12/Tilburg dan ook heel veel moois en maakte de balans op met deze Top 10 van de beste shows op het Brabantse festival.

10. Jett Rebel

Jett Rebel op Paaspop 2018

Jett Rebel op Paaspop 2018

Fris, af van de drugs en weer aan de heerlijke, funky rockers waarmee hij een paar jaar geleden furore maakte: Jett Rebel is weer terug van weggeweest en staat weer helemaal zijn mannetje. Foutloos, swingend en met ook een heel fijne band om zich heen.

Lees de hele recensie.

9. Zeke

Als er wordt gemosht en die ene bezoeker in een elektrische rolstoel valt en weer door de vele aanwezigen terug in zijn stoel wordt geholpen, dan kun je maar een ding concluderen: de Amerikanen van Zeke maken een soort rock 'n roll die verbroedert en overtuigt.

Lees de hele recensie.

8. Naaz

Naaz op Paaspop 2018

Naaz op Paaspop 2018

Het mocht even duren voordat het publiek er met de volste aandacht bij was, maar als dat eenmaal gebeurt, zorgt Naaz voor meerdere geluksmomentjes. Een stralende Rotterdamse die een aanloopje nodig, maar met haar 'quirkpop' alsnog heel de Roxy weet in te pakken.

Lees de hele recensie

7. Omar Souleyman

Een groepje Brabantse jongeren gaat in eerste instantie nog wat lacherig om met de muziek van Syriër Omar Souleyman, maar al vlot wordt ook dat groepje bekeerd en springen ze misschien nog wel hoger dan de rest. De breed grijnzende bruiloftzanger flikt het weer en krijgt heel Schijndel aan het dansen op de uitgesproken Arabische muziek. Meer dan alleen maar 'iets grappigs tussendoor', nee: gewoon massaal dansen op de beats en ge-allah van ome Omar.

Lees de hele recensie.

6. Birth of Joy

Birth Of Joy op Paaspop 2018

Birth Of Joy op Paaspop 2018

Veel retro-rockers trappen nog wel eens in de val van het maken van gezapige muziek waar geen eind aan lijkt te komen. Zo niet Birth Of Joy dat alle valkuilen met gemak omzeilt, mede met dank aan die kermende Hammond-orgel, sexy grooves en spelplezier van de band zelf, maakt deze formatie échte tijdloze rock die geen moment doet vervelen.

Lees de hele recensie

5. Altin Gün

Het bleef droog op de Paaspop-zondag maar het kwik lag des te lager. Daarom kwam Altin Gün dan ook als een geschenk uit de hemel, want vindt maar ergens op dit festival een band die nog warmere klanken weet te produceren. Door Turkse klassiekers in een nieuw jasje te stoppen, kan de band rekenen op ongekend veel enthousiasme van jong en oud, waarvan lang niet iedereen de nummers kent, maar zich graag laat leiden. Catchy, rond, warm en kietelend op het gemoed.

Lees de hele recensie.

4. De Likt

De Likt op Paaspop 2018

De Likt op Paaspop 2018

Soms moet je door een diep dal gaan om keihard terug te komen. Dat kunnen we zeker zeggen van Jordy Dijkshoorn, frontman van Rotterdammers De Likt. Door een knokpartij eindigde hij in het ziekenhuis, maar daar lijkt hij alleen maar sterker door te zijn geworden. De nieuwe nummers van tweede plaat 'De Derde' hakken er heel goed in bij de Roxy, waar moshpits, crowdsurf-momenten en massaal springen eerder regel dan uitzondering zijn.

Lees de hele recensie

3. Joost

De Jeugd is dood, leve de jeugd! Okee, dat is misschien iets te scherp gesteld, maar feit is dat waar De Jeugd tegenwoordig rapt over kinderen krijgen, family life, je weet wel, is er bij alles dat rond de eeuwwisseling is geboren een enorme behoefte aan gewoon een fijne leipo die de tijdgeest anno 2018 goed weet aan te voelen. Als hij dat dan ook nog eens weet om te zetten in fijne raps op ADHD-beats, dan heb je gewoon een gouden formule in handen en dat blijkt Joost op Paaspop dan ook te hebben.

2. Iggy Pop

70 jaar alweer en een voor een ziet hij zijn vrienden wegvallen. Maar met een ongebreidelde Lust For Life staat Iggy Pop voor een propvolle Apollo zijn alles te geven. De nummers die hij met Josh Homme maakte, blijven achterwege, in plaats daarvan is het een groot Greatest Hits-feest met veel Stooges-nummers en een mooi eerbetoon aan hartsvriend David Bowie. De real wild child is nog hartstikke springlevend, heeft het zelfs nog even gezellig met een fan die vanuit het publiek het podium op weet te klimmen. Rock 'n roll? Rock 'n fucking roll.

1. Ronnie Flex

Er kan er maar één de koning zijn van de Nederlandse hiphop en als er wel iemand op Paaspop heeft laten zien wie het meeste recht heeft op die titel, dan is het Ronnie Flex wel. De Cappellenaar is bijzonder goed bij stem, geeft en neemt van het publiek en niet te vergeten: die band rondom hem heen is een schot in de roos. Bijgestaan met achtergrondzangeressen, een gastoptreden van Maan en een enorme bak aan hits, kan met zekerheid worden gesteld dat de ster van Ronnie heel hoog aan de hemel staat en daar voorlopig nog wel even zal blijven.