Weekoverzicht (week 12) Weekoverzicht (week 12)

Kunstbende Zuid-Holland, nieuwe namen Baroeg Open Air én Motel Mozaïque, albumrelease HeavyLight en meer.

, Redactie 3voor12 zuid holland

Weekoverzicht (week 12)

Kunstbende Zuid-Holland, nieuwe namen Baroeg Open Air én Motel Mozaïque, albumrelease HeavyLight en meer.

Redactie 3voor12 zuid holland ,

Wat gebeurde er afgelopen week zoal in de regio? We hebben het voor jullie op een rijtje gezet. Zo waren wij aanwezig bij de albumreleases van HeavyLight en The Hard Way, spotten we de albumteaser van The New Earth Group en maakten zowel Baroeg Open Air als Motel Mozaïque nieuwe namen bekend.

Eerste voorronde Kunstbende Zuid-Holland

Zondag 17 maart vond de eerste voorronde van de Kunstbende Zuid-Holland plaats in theater Zuidplein te Rotterdam. Een metalcoreband, een vrouwelijke singer-songwriter en een gitaarduo vielen in de prijzen.

Eerste namen Baroeg Open Air bekend

Het jaarlijkse festival van poppodium Baroeg, Baroeg Open Air, maakte afgelopen week de eerste drie namen van het Electronic Stage bekend. Zo staan This Morn’ Omina, The Hard Way en Ambassador 21 20 september op het podium in het Zuiderpark naast Ahoy. Meer hierover vind je hier.

Querien Velter

Dat politici niets doen en je er niets aan hebt, blijkt niet te kloppen. Onze Rotterdamse Querien Velter van de SP is door 3voor12 zelfs uitgekozen tot de beste politici voor popmuziek. Hoezee!

Albumpresentatie The Hard Way

Op woensdag 19 maart presenteerde The Hard Way hun album in Rotown. Dit poppodium kondigde het allerhardste concert ooit aan. Daar was niets van gelogen, maar uitverkocht was het niet. Wij hebben niet kunnen achterhalen waarom het niet uitverkocht was, maar wel waarom dit het allerhardste concert ooit was!

Laatste namen Motel Mozaïque

de allerlaatste namen van het festival Motel Mozaique werden afgelopen week eindelijk bekend. Zo voegde het festival onder andere Madensuyu toe aan het indrukwekkende programma.

The Sweet Release of Death

Hard, maar toch poppy: zo omschreven wij het album ‘Bulb’, afkomstig van de band The Sweet Release of Death. Lees hieronder waarom.

Albumrelease HeavyLight

Afgelopen week waren wij aanwezig bij de albumrelease van ‘Your Kingdom’ afkomstig van de band HeavyLight. Dit ook wel genoemde Rotterdamse antwoord op Muse, toonde zich bijzonder fotogeniek.

DanceFloat

Het heeft wat protesten, Facebooklikes en gesprekken bij de gemeente gekost, maar het is Rotterdam gelukt. We krijgen de Danceparade terug in de vorm van DanceFloat. Dit feest gaat op 5 juli plaatsvinden op het water van de Maas. Hoeveel podia dit festival heeft en wat voor muziek je er kunt vinden, lees je hier.

The New Earth Group

Hier op de redactie spotten wij het volgende filmpje, dat als teaser moet dienen voor het aankomende album van de Rotterdamse band The New Earth Group. Dat belooft wat!

Urvoice

Stichting Epitome Entertainment en stichting Music Matters sluiten weer de handen ineen en lanceren een nieuw muzikaal project: Urvoice. Voor dit nieuwe project zijn ze op zoek naar zangtalent. Interesse? Hier kan je je opgeven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam