Vijf tips voor Stukafest Rotterdam

Het festivaseizoen in Rotterdam is geopend!

Thomas Harteveld ,

Een knallend optreden tussen de studieboeken en de kratjes bier, een intieme literaire voordracht onder een hoogslaper of een cabaretier aan de eettafel. Stukafest Rotterdam komt er weer aan! Op donderdag 21 februari zullen 13 studentenkamers in Rotterdam West gevuld zijn met muziek, poezie, dans, cabaret en literatuur.
Hierbij tien tips voor Stukafest Rotterdam:

Informatie & de tip: laat je verrassen!

Stukafest is bij uitstek een festival om je te laten verrassen. Er is een klein publiek waarbij artiesten uit verschillende kunstdiciplines drie keer een half uur optreden. Denk hierbij aan muzikanten, comedians, dichters, dansers, toneelspelers en spoken word artiesten. Het publiek heeft de kans om in drie rondes drie optredens bij te wonen. De avond wordt afgesloten met de afterparty in Worm. Daar komen kamer hosts, vrijwiligers en het publiek samen om na te genieten van deze unieke avond.

Het programma is als volgt:

  • Ronde 1 - 20:30 tot 21:00
  • Ronde 2 - 21:30 tot 22:00
  • Ronde 3 - 22:30 tot 23:00
  • Afsluiting - 23:00 tot 04:00 @ Worm

Ontdek zelf wat er op het programma staat:   http://www.stukafest.nl/rotterdam/

Hier haal je je kaartje voor één of drie rondes: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/stukafest-rotterdam-2019

Wij tippen je hieronder de muziek acts zodat je zelf kan kiezen.

Ward (Host: 3voor12 Rotterdam)

Alleen maar hits hoorde 3voor12 landelijk toen WARD in de finale van de Grote Prijs van Nederland speelde. Vandaar dat ze de bedroom producer bestempelde als 3voor12 Talent bij de Popronde. Nieuwe single 'Cigarettes on my Tongue' wordt nu ook gedraaid op 3fm. Ze heeft de Grote Prijs van Rotterdam gewonnen en zal dus ook op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2019 spelen.

“Een aanstekelijke performance, goede songs, origineel en inspirerend. Er is ruimte genoeg om te groeien.” Aldus de Grote Prijs van Rotterdam jury met Sven Figee (Sven Hammond Soul), Rikke Korswagen (Half Way Station) en Marco Witkamp (Universal Music).

Met 3voor12 Rotterdam mochten we haar eerste videoclip 'Nobody Else' primeuren (en ook haar grootste hit). De dromerige indie-pop heeft een vrolijk karakter. De Girls EP is geschreven terwijl ze verliefd was. Girls EP gaat over de bevrijdende werking van het accepteren wie je bent. Ward is een van de Nederlandse artiesten van de #20gayteen. Voorvechter van de LGBTQ+-gemeenschap.

'WARD klinkt als een mix tussen The xx en Blood Orange. Een hintje psychedelisch als Tame Impala. Ze schrijft teksten met dubbele betekenissen als Ezra Koenig van Vampire Weekend. Haar indie pop is vrolijk en dansbaar als de hits van Tegan and Sara met een melancholische twist als Jack Antonoff’s band Bleachers.'

Adres: Coolhaven 228D

The Soulful Congregation (Host: Club Doelen)

Met leden uit D'Angelo, Raphael Saadiq en Snarky Puppyy. Het afgelopen jaar doken ze studio's in New York, Londen, Charleston en Nederland in om te werken aan maar liefst vijf albums die alle in 2019 zullen verschijnen.

De Rotterdamse violist Yannick Hiwat (voormalig artist in residence bij De Doelen) heeft een aantal eigen projecten gepresenteerd, waardoor z'n eigen festival. 

Tijdens Stukafest Rotterdam zullen Jermaine Holmes (vocals&keys) en Neels Smeekens (turntables) met Yannick Hiwat  een set verzorgen.

Op 8 maart speelt The Soulful Congregation bij Club Doelen

Club Doelen organiseert iedere vrijdag om 20.30 uur in de kleine zaal van de Doelen, de Eduard Flipse Zaal. Ze programmeren: jazz, world, pop en hedendaags klassiek.

Adres: Coolhaven 212e

Lewsberg

Van 3voor12 landelijk: Op Motel Mozaïque 2018 heeft Lewsberg het debuutalbum gepresenteerd, die klinkt als Ought op z’n meest stuwend, of als Mark E. Smith in z’n hoogtijdagen natuurlijk, met een groove die in het spoor van The Velvet Underground doorjakkert. Telkens zit er een spanning in de nummers: het zijn piekfijne songs, maar er zit altijd ook iets dreigends in, zoals die steeds heftiger piepende gitaarsolo in ‘Terrible’. 

De bandnaam Lewsberg komt van de Rotterdamse schrijver Robert Loesberg, een cynicus die in de jaren zestig en zeventig onderdeel uitmaakte van de tegencultuur. 

Ze hebben ook op Metropolis gespeeld en zijn bevestigd voor Eurosonic Noorderslag 2019. De band krijgt lovende recensies in binnen- en buitenland. Voor de liefhebber van praat-zang.

Adres: Schiedamse weg 280

Goslink

Unieke zelfgebouwde Goslink-instrumenten hoor je bij optredens van Goslink. Uiteraard ook op het nieuwe album Zelfportret. Harm-Jan Goslink speelt tussen zijn instrumenten, schilderijen en lampen. En naast de liedjes vertelt Harm mooie verhalen over alles wat hij maakt.

Adres: Beukelsdijk 103B

Fabz Pi

Fabz Pi heeft al twee keer in de finale van de Grote Prijs van Rotterdam gestaan. Zijn eerste EP Life of Pi Season is al meer dan 100.000 keer gedraaid.  Het is een veelzijdige trap rapper die rapt in het Engels. FABZ Pi is werkt aan deel 2 van de Life of Pi serie ide begin 2019 uit komt

Adres: Saftlevenstraat 17A