Ieder jaar kiezen we met 3voor12 een dozijn kersvers talent voor rondreizend festival Popronde: twaalf namen waar we helemaal stapelverliefd op zijn, die we zo awesome vinden dat iedereen het moet horen. Dit zijn ze, de acts die komend jaar de 3voor12-podia op de Popronde zullen platspelen.

Van Common

Van Common wordt vooral grijsgestreamed in Los Angeles en New York. Dat begrijp je direct als je de liedjes van de Amsterdamse Sebastiaan van Ravenhorst luistert: een snufje shoegaze hier, een vernuftig popliedje daar en een paar geniale gitaarlijntjes voor de liefhebbers van Real Estate.

Joël Domingos

Joël Domingos uit Tilburg maakt R&B en soul, maar dan wel op z’n allerzwoelst: om zachtjes op te slowen bij het maanlicht. Met zijn gecroon en praatrap past–ie uitstekend in de nieuwe golf vol mellow bars, in de voetsporen van Dave Budha en Paul Sinha. 

Tape Toy

Tape Toy won de Amsterdamse Popprijs al, maar bovenal veroverden ze ons hart. Stuurse stoere rock ’n roll met verrassende wendingen, die ergens wel doet denken aan Bettie Serveert, EUT en Bombay.

Teddy’s Hit

Maak kennis met Teddy’s Hit: afgestudeerd aan de indie academie van Canshaker Pi, inclusief zingende drummer en de ultieme meezinger ‘Tori’s Love’. Die eerste single is opgenomen in de welbekende Schenk Studio (waar iedereen van zZz tot Mozes and the Firstborn kind aan huis is). 

Karel

Patat, peuken en af en toe een deo-vlammenwerper. Sowieso heeft Karel de allerleukste Instagram-account van Nederland, en z’n songs doen er niet voor onder: wavey eighties synthpop op z’n hipst. Meer dan een iPhone en een microfoon heeft hij niet nodig om straks heel Nederland onveilig te maken.

Jay Way

Jay Way maakt hiphop voor de liefhebbers van Outkast, Lupe Fiasco en Chance the Rapper. Hij is een eerlijke, creatieve rapper die de Nederlandse muziekwereld maar eens wil redden van de boze rappers en zijn grote vlam eerder zal leren kennen bij bijbelstudie dan in de club. Met liveband nu nóg opzwepender.

Abdomen

Extreem cool: de jongens van Abdomen werken nu aan hun debuutalbum met de producer van Eagulls en Pulled Apart By Horses. Eigenwijze punk en noiserock uit Friesland. Dat wordt crowdsurfend door de zweterigste kroegen en moshpits waar het maar kan, komend najaar.

Sheila and the Kit

Eigenlijk zijn de jaren '80 de allermooiste jaren. Dat weet Sheila and the Kit, ze weten ook hoe ze de allerleukste synthpop naar de dansvloer van NU weten te trekken, zoals ook Shura en Blood Orange dat zo goed weten te doen.

Faradays

Met Simon Akkermans werkt Faradays aan hun debuut-EP, en dat wordt smullen geblazen: de Utrechtse groep rondom zangeres Karindra Perrier maakt filmische droompop met uitzonderlijk catchy refreinen.

Ward

Geloof ’t of niet, maar Ward produceert haar grootse indiepopliedjes gewoon in haar eentje, in haar slaapkamer in Rotterdam. Wij hoorden alleen maar hits toen ze in de finale van de Grote Prijs speelde. 

Ocho & Ibs 

Met duistere, onderkoelde hiphop bouwen Ocho & Ibs aan hun eigen koninkrijk in Amsterdam Zuid-Oost. En dat koninkrijk brengen ze met de Popronde ook naar de rest van het land. 

Janna Lägerstrom

Wanneer Janna Lägerstrom haar poëziepop in je oren fluistert, moet je toch bijna blozen? Zo intiem zijn haar liedjes, maar ook lekker vreemd geproduceerd door die ene van Figgie.