De grote winnares van het allereerste Dordts Popgala is MEROL. Eerder op de avond wint ze met 'Lekker Met De Meiden' al de Beste Song. In de categorie Popprijs waren de andere genomineerden: Bottles Of Love, PollyAnna, MEROL, Nielson en I Against I. De winnaar is:

Popprijs is voor MEROL

De grote winnares van het Dordtse Popgala is MEROL. Nadat ze eerder al met 'Lekker Met De Meiden' de Beste Song heeft gewonnen, pakt ze ook de Popprijs met de daarbijbehorende award De Onbeschaamde en prijs.

MEROL is een internetfenomeen. Mede met de hulp van de korte sketches van Stefan de Vries. Je kunt geen studentenfeest bezoeken zonder dat haar tracks voorbijkomen. In maart staat ze drie keer in een uitverkocht Paradiso. In de grote zaal, de kleine zaal en Tolhuistuin. Verder heb je haar kunnen zien in tv-programma’s als De Slimste Mens. You love it or you hate it.

In haar dankwoord vertelt ze dat dit een leuk onderdeel is voor de docu die over haar word gemaakt door BNN-Vara. Van tevoren had ze grappend gezegd dat als ze zou winnen dat ze haar vrienden uit eten zou nemen. Op het podium bedenkt ze zich dat er weer een videoclip aan komt en dat dit allemaal best duur is als je het zelf doet zonder label.

Dit is een bijzondere week voor MEROL. Ze heeft net haar nieuwe valentijn single 'Hou Je Bek en Bef Me' uitgebracht, een nieuwe clubtour voor in het najaar aangekondigd, Kim Holland ontmoet en een management gevonden.

De eerst volgende show in de buurt van Dordrecht is:

Merol in Rotown op donderdag 24 maart

Poppodium Bibelot en de Popcentrale hebben de handen ineengeslagen om te zorgen dat lokale muzikanten worden beloond voor hun artistieke werk. De allereerste editie vindt zaterdag 9 februari 2019 plaats in het Energiehuis. Het Popgala is alleen toegankelijk voor genodigden, maar niet getreurd: via www.popgala.nl is de hele avond te volgen via een livestream. 

Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt. De categorieën zijn ‘Song Van Het Jaar’, ‘Album Van Het Jaar’, ‘Beste Live Act’, ‘Beste Nieuwkomer’ en als hoogtepunt de ‘Popprijs’, waar een bedrag van €2.500,- mee te winnen is. 

De genomineerden:

POPPRIJS

Bottles Of Love 
PollyAnna
MEROL
Nielson
I Against I

SONG VAN HET JAAR

MEROL – Lekker met de meiden 
Charmplay – I.T.M. (In The Mood) 
Bottles Of Love – While We’re Young 
Jamairo – Als Ik Kom
Deon Custom – With You

BESTE ALBUM

Brandwerk - Water Voor de Oogst
Dr. Justice & The Smooth Operators – French Riviera 
Nielson - Diamant
I Against I - Small Waves
The Artificial - Daylight Saving Time

BESTE LIVE ACT

Scotch
Pene Corrida
Noble
Jared Grant
The Great Hurricane Escape

BESTE NIEUWKOMER

Het Gezelschap 
Sleepertown
Oussi-B
The Young River 
Rempejek

Klik hier voor meer informatie over het evenement en de genomineerden.