Het Alkmaarse ACID Tattoo bestaat 10 jaar en pakt groots uit. Om het te vieren zetten de heren van de tattooshop een eigen festival neer. Samen met Raptor Events vullen ze HAL25 op zaterdag 23 februari met bands, DJ's, live kunstenaars, een markt en een hoop activiteiten. 3voor12 Noord-Holland sprak Thomas ACID, Joe Sinner en Jasmijn van Vliet over ACID Fest.

ACID Tattoo bestaat 10 jaar. Een goede reden voor een feestje. Wat kunnen we verwachten op ACID Fest?
Thomas: "We hebben een ijzersterke selectie gemaakt van vijf bands, die allemaal erg enthousiast zijn om bij ons te komen spelen. We hebben bij het maken van de line-up geen rekening gehouden met hoe populair de band is of wie meer eer verdient dan de ander. We hebben puur gekeken naar een solide rode draad die door het geheel van de optredens loopt. De bands zijn namelijk best veelzijdig en niet allemaal van hetzelfde genre, maar hebben wel allemaal een rauw randje waar we goed gebruik van konden maken. De acts die komen spelen zijn Dead Elvis and His One Man Grave, MARCH, Abdomen, G.O.D en RhinoRino."

"Ik zat vroeger op school in Amsterdam en ging na de les met enkele klasgenoten wekelijks naar de Melkweg voor Poptrash. Het leuke is dat nu, heel veel jaren later, de DJ’s van Poptrash tussen de bands door zullen draaien op mijn festival. Voor mij echt pure nostalgie. Pitchphase zal het festival afsluiten met een harde maar dromerige liveset. Ik heb hem samen met Joe een eerdere keer live mee mogen maken en we waren op dat moment niet meer op deze planeet."

"In de jaren dat mijn bedrijf bestaat heb ik veel leuke connecties opgebouwd met andere lokale ondernemers, en nu is eindelijk het moment daar dat ik hun veelzijdigheid kan inschakelen en samen met hen een leuk evenement neer kan zetten. Ik vind het erg tof hoe enthousiast de bedrijven zijn en hoe graag ze deze mijlpaal met ons willen vieren. ACID Fest is een en al samenwerking met ondernemers uit de regio, dit zie je voornamelijk terug op onze markt. Op de markt wordt van alles aangeboden: van een lokale waarzegster die kaart- en bollezingen doet tot een kunstenaar die live werken maakt van plastic en tape. Ook staan er verschillende lokale (muziek) labels op onze markt die vinyl, cassette en/of films verkopen. En zo zal er nog heel veel meer te zien en te doen zijn op de markt."

Abdomen bracht in september het debuutalbum Emetophobia uit in Podium Asteriks. Zie hier het verslag.

Hoe kwam de samenwerking met Raptor Events tot stand?
Thomas: "Ik had via Joe over Jasmijn gehoord omdat ik vaak naar de door haar georganiseerde festivals ging, en zo wist ik dat onze muzieksmaak overeen kwam. Ik vond de festivals altijd professioneel uitgewerkt en heb haar samen met Joe aangesproken op Solarfall, een jaarlijks Black Metal festival bedacht en uitgevoerd door Jasmijn en organisatie. Na een kort gesprek waren we alle drie enthousiast geworden over het ACID Fest concept en zodoende is de samenwerking van start gegaan!"

Jasmijn: "Ik heb al jaren een productie als ACID Fest op mijn wishlist staan. Een festival dat van de grond tot top opgebouwd wordt en waarbij ik betrokken ben bij alle disciplines omtrent de organisatie. Ontzettend leerzaam voor mij als eigenaar van Raptor Events en met het oog op verdere professionalisering van mijn bedrijf. Toen Thomas en Joe bij mij aanklopten voor een mogelijke samenwerking hoefde ik niet lang na te denken en pakte ik de kans tot het mede organiseren van ACID Fest direct aan."

Wat is jullie persoonlijke connectie met muziek?
Thomas: "Tegenwoordig maak ik one man black metal onder de naam Levendleed. Mijn eerste demo is onlangs uitgebracht op cassette via Back From the Grave Tapes, die eveneens hun releases bij ons op de markt verkopen. Zelf ben ik dankzij mijn vader opgegroeid met Alice Cooper en Black Sabbath en deze twee omschrijven nog steeds goed waar mijn muzikale interesses liggen. Ook zo’n beetje alle bands van de Tony Hawk spellen in de jaren ’90 waren een goede fundatie voor mij toentertijd. Artiesten die nu op repeat staan: Type O Negative, Sleep,  King Dude en Monster Magnet."

Joe: "Muziek en tatoeëren zijn de twee belangrijkste bezigheden in m’n leven. Zowel het creëren ervan als het erdoor geïnspireerd raken. Vroeger heb ik in bands gezeten, nu werk ik vooral op projectbasis,, zonder te veel druk, met als meest recent ‘Baby Sinister’. Platen die vroeger invloed op me hebben gehad zijn onder andere Mechanical Animals (Marilyn Manson), Beyond the Valley of the Murderdolls (Murderdolls) en Skold (Tim Skold). Maar tegenwoordig luister ik vooral King Dude, Cancer Bats, Murder City Devils en nog echt heel veel meer. Het fijne van ons beroep is dat je de hele dag muziek kan luisteren. De muziek die dan op staat weerspiegelt vaak de sfeer van de dag."

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van de shop?
Thomas: "In de nabije toekomst gaan we het huidige interieur van onze winkel upgraden. We zitten inmiddels al jaren in een pand dat al 20 jaar een tattooshop was voordat ik zelf introk. Natuurlijk hebben we door de jaren heen dingen verbouwd en aangepast maar het wordt wel tijd voor een complete make-over. In de verdere toekomst verhuizen we graag naar een wat grotere locatie, uiteraard gewoon in Alkmaar.

Joe: "Thomas heeft het eigenlijk al gezegd. We groeien als artiesten en het is belangrijk dat de werkomgeving en de shop daarin meegroeien. We willen nog meer guest artists over de vloer hebben en zijn nog op zoek naar een fulltime tatoeëerder om ons team te komen versterken."

Zou ACID Fest een jaarlijks terugkerend festival kunnen worden?
Thomas: "Het is momenteel echt een feest om ons 10-jarig jubileum te vieren maar we lachen er weleens om als we een supertoffe band horen en dan zeggen "voor volgend jaar op ACID Fest!". Op dit moment sluit ik niets uit want het is wel erg leuk om te doen. Wie weet wat de toekomst brengt. Ik zal het vragen aan onze waarzegster op het festival!"

ACID Fest vindt plaats op 23 februari in HAL25. Via het facebookevenement kun je op de hoogte blijven en kaartjes bemachtigen.

Thomas, Jasmijn en Joe