3voor12 Leiden

Smash SMA met nieuwe single Smashdance

Het verhaal achter de “lackere track” van Flor

“Iets meer dan 1,5 jaar geleden was ik, Flor, bij mijn sponsor. Hij was kleding aan het maken voor een actie die opa Jaap voor zijn kleinkind, Riley, was gestart. De actie droeg de naam ‘SMAsh SMA’ en vroeg aandacht voor de spierziekte SMA waar Riley van 8 maanden jong aan leed. Er was geen medicijn beschikbaar en de voorspelling was dat Riley niet oud zou worden. De actie was een oproep om SMA denkbeeldig kapot te slaan en hiervan filmpjes op te sturen.

Jaap vond het super dat ik, toen 13 jaar, zoveel passie heb voor muziek. Hij vroeg mij een track te maken, waarbij ik mij zou voorstellen dat ik de ziekte SMA uit het DNA zou slaan en stampen. Best een moeilijke opdracht. Ik begon het produceren net te leren en wist er nog niet heel veel vanaf. Toch ben ik ermee aan de gang gegaan en na diverse opzetjes had ik ineens het juiste gevoel.

Helaas is Riley eind november 2016 overleden. Inmiddels leefde heel Leiden mee met de familie van het jongetje. Het maken van een track voor ‘SMAsh SMA’ kreeg zo nog meer lading. December 2016 maakte ik een eerste versie van de track af en probeerde het uit tijdens een gig die ik op 30 december had. Het voelde goed; lekkere beat en dansbaar voor publiek. Natuurlijk was het nog niet helemaal af en professioneel, en door omstandigheden heb ik de track toen ook niet afgemaakt.

Ondertussen leerde ik Robin ‘Jaydee’ Albers kennen en hij bood aan om naar tracks te luisteren die ik tot zover gemaakt had, waaronder ‘Smashdance’. Hij vond dit een goede track om te perfectioneren en uit te brengen. Samen hebben wij de puntjes op de i's gezet en ervoor gekozen om de track vandaag uit te brengen op zijn label ‘First Impression’. Een track met een verhaal waar ik supertrots op ben.”

(Florent Labrujère)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12