3voor12 Leiden

Popronde2017: Blue Marble maakt goede start

Nieuwsgierige toeschouwers en meeslepende melodieën

Blue Marble is vanavond de eerste van vier bands in The Duke Of Oz. Het reizende muziekfestival Popronde is in Leiden en de sportbar is één van de 20 podia. Met het Utrechtse Blue Marble, een 3voor12-talent, maken ze een goede start deze avond. De kroeg staat vol en de toeschouwers lijken instemmend te knikken op het ritme van de pakkende popliedjes.

Marleen Langevoort, Jeroen de Heuvel, Niels Nuiver en Manuel Reijn hebben er zichtbaar zin in en starten met hun single ‘Won’t be waiting’. Die doet het gelijk goed. Ze hebben het jonge publiek in de donkere kroeg te pakken. Zelfs de stamgasten achterin, die met een biertje in de hand voetbal kijken op een groot tv-scherm, werpen hun blik nieuwsgierig op het podium.

De set gaat verder met catchy nummers, die leunen op het 80’s geluid van de synthesizer, vrolijke gitaarriffs en de heldere zang van Marleen Langevoort. Het is jammer dat het geluid af en toe wat schel klinkt op de aanwezige geluidsinstallatie.

“Jullie mogen best een beetje dansen,” zegt Langevoort tegen het einde van het optreden. Het publiek blijft echter liever met hun hoofd knikken, misschien is het te vroeg op de avond om te dansen. De single ‘Gems and gold’ is een heerlijk meeslepend melodieus nummer en kan rekenen op een goed applaus.

Na afloop vroeg ik de band of ze tevreden waren. “Jazeker,” reageerden ze enthousiast, “het is leuk om telkens in andere steden te spelen.” De matige kwaliteit van het geluid was ook hen opgevallen. “Dat had wat beter mogen zijn. Nou ja.”

Hun eerste EP, die is geproduceerd door Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun, John Coffey, Rondé, Dotan en Klangstof), verschijnt komende week. Iets om naar uit te kijken en daarop is het geluid ook nog eens te horen zoals het is bedoeld.

(Erik Olijerhoek)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12