3voor12 Leiden

Popronde2017: Een en al OOR voor Tom Tukker

Wegvaren op melancholische nummers

Tom Tukker trakteert zijn publiek op een kijkje in de ziel tijdens deze Leidse Popronde. Het OORpodium in de Waag biedt een intieme setting, waar de engelachtige stem van de zanger en de vloeiende begeleiding van de band goed tot hun recht komen.

Dankbaar kijkt Tom naar de volle zaal. De zanger legt bescheiden uit hoe hij zijn inspiratie voor een aantal nummers in IJsland heeft verkregen. Het nummer ‘Back to you’ begint kalm, zodat zijn hoge, met emotie doorspekte stem alle ruimte krijgt. Halverwege het nummer wordt er door het vijftal wat meer gas gegeven. De gitarist met jaren '70 bril pakt zijn moment en leeft zich uit.

De rustige en goed op elkaar afgestemde nummers zorgen voor een vloeiend, zeer prettig beluisterbaar geheel. Tom Tukker neemt je mee naar een regenachtige dag. Je hebt het net uitgemaakt met je geliefde en bent begonnen aan een lange treinreis naar huis. Terwijl de regen tegen het raam tikt, ben je verzonken in gedachten...

Overigens is het niet alleen maar gevoeligheid wat de klok slaat. Neem bijvoorbeeld het nummer ‘Nicole’: groovy en catchy, waarvoor Tom de IJslandse storm ‘Nicole’ als muze heeft gebruikt. Bij het laatste nummer, ‘Let him go’, word je weer met beide benen op de grond gezet. De band laat alles gaan in een explosief einde.

(Adeline Witte)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12