3voor12 Leiden

Popronde2017: Verslavende beats van BUNGALOW

Heavy bass en sexy vibes

Alternatief electro duo BUNGALOW blaast, samen met hun speciale drummer tijdens live shows, het publiek omver tijdens hun Popronde Leiden optreden op het OORpodium in de Waag. De combinatie van elektronische muziek met een rauw randje, strakke drumbeats en zwoele stem maken het onmogelijk om stil te blijven staan.

De mannen laten er geen gras over groeien en vuren vanaf het eerste nummer een muur van geluid op je af. De bas is overweldigend, op een goede manier, en geeft je die bloednodige trilling in de trommelvliezen. De algehele vibe die het trio neerzet is zwoel, rauw, maar tegelijkertijd ook smooth. De stem van zanger Thomas Harmsen, welke enigszins aan die van Prince doet denken, draagt daaraan bij.

De band vindt het zelf ook onmogelijk om stil te blijven staan. Thomas Harmsen staat losjes in de heupen, terwijl toetsenist Camille van de Pavert fanatiek aan de knoppen staat te draaien en het toch weet te presteren dit gracieus te doen. Ondertussen blijven de superstrakke drumbeats maar komen. Een mooi plaatje. Hun moves werken duidelijk aanstekelijk op het wat jongere publiek.

BUNGALOW plaatst tactisch wat stillere stukken in hun nummers om die heerlijke anticipatie naar de o zo verslavende drop te vergroten. Heavy bass, sexy vibes, dit is het soort muziek dat je wilt horen als je een zwoel nachtje aan het clubben bent met je nieuwe liefde.

(Adeline Witte)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12