3voor12 Leiden

Popronde2017: Berlijnse sfeer met Nausica

Deze band verdient een groter publiek

Er stonden welgeteld 18 toeschouwers bij het optreden van Nausica in de QBus. Een groter publiek had gepast. Niet alleen letterlijk, want de QBus is bij uitstek een podium voor de Popronde, maar ook figuurlijk. Nausica maakt namelijk indruk met sterke popliedjes die schuren langs dansbaar en luisteren. Ze zijn niet voor niets één van de 3voor12-talenten tijdens deze editie van Popronde Leiden.

De Nederlands/Duitse band uit Arnhem laat zich niet van de wijs brengen door de lage opkomst. De Berlijnse zangeres Edita Karkoschka vraagt de zaal in accentloos Nederlands een beetje in het midden te komen staan, waarna de band aftrapt. Diegenen die er zijn worden getrakteerd op liedjes die velen zullen laten terugdenken aan de jaren 80. Toch is dat geen goede omschrijving. Karkoschka (met haar heerlijke stem en hoe ze met haar authentieke moves opgaat in de nummers), Tim Coehoorn (funky gitaarspel), Pim Walter (excentrieke baslijnen en synths) en Jannis Knüpfer (strakke drums) maken alternatieve nummers van een nieuwe tijd. Het klinkt Berlijns.

Karkoschka en Coehoorn vertellen mij na afloop dat ze het niet erg vinden om voor zo’n klein publiek te spelen. Zelfs niet als daarvoor uit Berlijn moet worden overgekomen. “Maar dat is toch wel een beetje jammer?” vroeg ik. “Misschien een beetje, maar we vinden het ook leuk om in Leiden te spelen en deze zaal is eigenlijk best oké. Weet jij waarom er zo weinig mensen zijn? Ligt het misschien te ver van het centrum?” Eerlijk gezegd begrijp ik het ook niet zo goed. Het is functioneel gezien één van de beste zalen voor optredens vanavond. Nausica had zeker een groter publiek verdiend, waarbij ze liefhebbers hadden kunnen verrassen.

(Erik Olijerhoek)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12