3voor12 Leiden

Herman Brood Academie presenteert zich in Gebr. de Nobel

Nieuw talent geeft volle 100% on tour

Vrijdag 24 november traden een aantal talenten van de Herman Brood Academie op in Gebr. de Nobel. De kweekvijver voor muzikaal talent had voor deze tour drie alternatieve bands mee.

De avond wordt geopend met de experimentele pop- en jazzklanken van de band Stijn Grul. Zanger Stijn Grul haalt aardig wat hoge noten, wat mooi aansluit bij o.a. het duo blazers op het podium. De invalster op keyboard staat ook aardig haar mannetje vanavond. De band werkt momenteel aan een debuut ep.

Babooshka, genoemd naar het nummer van inspiratie en idool Kate Bush, is te omschrijven als een mix tussen Radiohead, Muse en Jeff Buckley. De lekkere muziek met herkenbare eigen sound is nog sprekender door de gezichtsuitdrukkingen van zanger Jasper Kaldenbach.

Alternative indieband Yip Roc sluit de avond af met een lekker soepje van nostalgische alternatieve rock met een vleugje garage, punk en 60s/70s. Het meegebracht orgeltje weerspiegelt niet op vervelende wijze de duidelijke invloed van The Doors.

Ondankt dat het niet druk was genoten de artiesten stuk voor stuk zichtbaar van hun optreden en gingen er voor de volle 100% tegenaan. Wij zijn benieuwd wat de toekomst hen zal brengen.

(Sandra van Dijck)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12