3voor12 Leiden

Popronde2017: Severin Bells dompelt publiek onder met gitaarsound

Nieuwe band is aanstekelijk en maakt nieuwe fans

Platenzaak Plato staat lekker vol en achterin speelt indie/rock ‘n’roll-band Severin Bells. Volgens The Daily Indie maken ze “stuwende en mistige rockmuziek met klanken uit de New Yorkse underground van eind jaren zestig.” Die prachtige omschrijving vat het geluid van de band treffend samen. De vier muzikanten laten in de platenzaak horen en zien wat ze kunnen en dat is niet misselijk.

In het publiek staat de Leidse gitarist Hendrik Kamlade, onder andere bekend van Beatles- en Rolling Stones-coverband Helter Shelter. Hij geniet zichtbaar van het frisse geluid. “Ik moet denken aan The War on Drugs. Deze jongens zijn te gek. Goede muzikanten hoor. Ik ben blij dat ik hier even naartoe ben gefietst.”

De gitaarsound van de nieuwe Nederlands-Belgische band vult Plato laagje voor laagje, totdat uiteindelijk een vette rocksound overheerst. De toeschouwers laten zich dankbaar onderdompelen. “Het volgende nummer is nieuw. Wij zijn nieuw, dus alles is sowieso nieuw,” zegt zanger en gitarist Christophe Brabanders droog halverwege het optreden, om vervolgens weer lekker verder te spelen, want dat doen ze zo te zien het liefst en het publiek gaat er maar wat graag in mee.

“Heb je hun enthousiasme gezien? Het werkt aanstekelijk. Ze hebben er een fan bij. Ik ga ze volgen,” roept Hendrik Kamlade mij na het optreden toe terwijl hij op zijn fiets springt, op weg naar de volgende ontdekking in de Popronde Leiden.

(Erik Olijerhoek)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12