3voor12 Leiden

ScooterRoy and The Hitmachine in Live071

Nieuwe single op komst

Zondagavond komen Kennth van den Bos en Giel Borsboom, beter bekend als ScooterRoy and The Hitmachine, naar de studio van Sleutelstad voor deelname aan Live071.

Begonnen in 2016 als sideprojectje en een humoristische act in trainingspak en partypants, is het duo ScooterRoy and the Hitmachine onderhand een serieuze formatie die bij beide mannen de focus heeft. De combinatie van beats, synthesizers, gitaar en zang neemt de luisteraar mee naar uithoeken van verschillende genres die samenkomen in een nieuw geheel. Zo kan je stampwerk verwachten om flink op los te gaan, maar ook sfeermuziek om bij weg te dromen. Het duo is pas twee jaar oud, maar heeft al tientallen optredens achter de rug. De vrijheid van beats wordt door de mannen gebruikt om elk eerder geschreven nummer te transformeren, zodat elke show elke keer weer anders is. Daarbinnen is er ruimte voor eigenzinnig gitaarspel waarin bluesachtige solo’s aangepast worden aan nieuwe ritmes. Kenneth en Giel zijn op een vreemde manier op elkaar ingespeeld waarbij de spanning van de verschillende genres intact blijft. Dankzij de kritische blikken van de twee is er een ietwat bevreemdend, maar harmonieus eindresultaat dat ongetwijfeld zal verrassen wanneer de luisteraar er zich aan over durft te geven.

Op 31 maart zal hun nieuwe single 'Nightcrawler' gereleased worden tijdens een optreden in de Lazaru's.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Bredase band SABBARDEYA. Deze driekoppige band laat je geloven dat gitaren overbodig zijn, en showt de urgentie van de bas en drums. Elektronisch, orchestraal, duister en soms rock met pop. Met unieke composities creëren ze een obscure wereld die jou in trance brengt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden