Alsof ze het op 7 juli al wisten bij de Resistor - twee Engelse bands en één Nederlandse. Maar in de muziek maakt dat niet uit: je speelt gewoon voor wat je waard bent en vooral om je publiek een mooie punkavond te geven. En dat deden Mouser (NL), Chaos 8 (UK) en The Hi-Fi Spitfires (ook UK)!

Net als in Dortmund was de opening voor Nederland. Mouser uit Delft mocht beginnen met hun klassieke aftrap " No mercy, 1,2,3,4.....". Oldschool punk, met puntige songs, gedreven gebracht, met humor, maar ook met een heel duidelijke boodschap. Mouser sloot hun optreden af met de strijdkreet tegen het fascisme, bekend uit de Spaanse Burgeroorlog: "NO PASARAN! "

Chaos 8 bracht een set die meer leunde naar de hardrock. Een niet omver te duwen fundament van bas, drums en gitaarakkoorden, met aan het front de indrukwekkende wervelwind met microfoon, Beki Straughan.

De Hi-Fi Spitfires mochten het afmaken voor Engeland. Een punktrio met een sound die geworteld is in de eerste punkexplosie. Zelf noemen ze The Clash's 'Give 'em enough rope' uit 1978 als een belangrijke invloed. Met op gitaar Stephen Straughan, inderdaad de man van Beki. En zo zagen we dus the hardest working couple in punk rock aan het werk!