Leiden ontwaakt op 28 augustus uit haar siësta; Hans van Polanen haalt The Wood Brothers erheen. De band brengt ons zijn kenmerkende mengeling van folk, gospel, jazz en blues.

Robbie Cavanagh ziet er uit als een Amerikaan die zo weggelopen is uit Nashville Tennessee en zo klinkt hij ook. Hij is gekleed in een spijkerjack, spijkerbroek, cowboylaarzen en draagt een honkbalpet. Niets is echter minder waar want de beste man komt uit Manchester, net als dat ene Britpop-bandje van de gebroeders Gallagher dat na vijftien jaar weer bij elkaar komt. Robbie's soulvolle stem doet denken aan Dan Auerbach van The Black Keys en zijn gitaarspel heeft wel wat weg van Tom Petty.

The Wood Brothers is een Amerikaanse roots band rond de gebroeders Wood, waarbij de ene de contrabas en de andere gitaar bespeelt. De band produceert een aanstekelijke mix van folk, gospel, blues en jazz. De drummer speelt tegelijk toetsen en schakelt voor andere nummers over op de shitar, zoals de band het zelf noemt. Aan het einde van de set verzamelt de band zich rond één microfoon en ook Robbie sluit aan om al zingend en spelend hun gezamenlijke tour af te sluiten.