7 september host De Nobel Clubavond nummer 20, met een paar wisselingen van de wacht. Presentator Damiaan maakt zijn debuut aangezien vaste gangmaker Jan dit keer zelf optreedt als piano-popster Stroman, en door overmacht is artieste EMMY vervangen door de punkers van Skir. Daarnaast ook nog hiphop met een vleugje funk van de Grote, die nog een naam zoeken voor hun aankomende EP (De Kleine wellicht?).

de Grote

de Grote moet even de flow vinden, maar vanaf het tweede nummer schittert de set. Een innemende frontman, toffe tweede stem en knetterende keyboards zijn een winnende combi. Een smaakvol eerbetoon aan Mac Miller met een cover van 'Kool Aid & Frozen Pizza' wordt gevolgd door single 'Zomeravond', een ode aan goede tijden met je hangmatties. Van gezelligheid gaan we door naar solitair met de Randiaanse oorwurm 'Alleen voor mij'. Een snel nummer over voortschrijdende tijd moest herschreven worden gezien de vorderende leeftijd van de groep. Er zit ook een zwijmeltrack in de set waarin de zangeres mag shinen. Leuk detail is dat de zanger alle clichés qua publieksmennerij benoemt zodra hij ze doet, waardoor de toeschouwers des te vrolijker meedoen. 

Stroman

Stroman is een drietal dat een dromerige optreden neerzet. Jan Stroomer zwengelt tussen luchtig en teder. Voor de koppels in de zaal zijn er nummers die Burt Bacharach op z'n Hollands kanaliseren, en voor de fans van Simon & Garfunkel is er een versie van 'Sound of Silence' die door de vertaalmachine gehaald is. Voor de minder gelukkigen is er ook een track die een pechdag persifleert, en presentatrice Esmé springt in bij een (con)sensueel duet over een eerste zoen. De zelfomschreven luistermuziek profiteert van de textuele talenten van de zanger, en is goed gesandwicht tussen twee zwaardere acts. Een tussengangmaker, als je wil.  

Skir

Skir is de zoete invaller deze avond, met een zanger wiens intonatie bijna één op één is met Billie Joe Armstrong van Green Day. De olijke oversekstheid van Blink-182 ontbreekt ook niet, met een dildo op de gitaar van de frontman, en het optimistische lied 'One Night Stand Every Day'. Voor op het podium staat een box voor donaties, alleen is het te betwijfelen of condooms geaccepteerd worden. Het volgende station is de immer aanwezige feeks van een ex, en de boodschap aan haar is het niet mis te verstane 'Go Fuck Yourself'. Wederom een tribute aan een pas overleden zanger met een cover van Smash Mouth's ‘All Star’. Ook is er natuurlijk de verplichte dis van de Yankees, een miniscule mosh, een moment voor de dames á la Riot Grrrl, en kans voor de drummer om even Travis Barker te spelen en een uitstapje naar emo. Niets verrassend, maar alle verwachtingen zijn vervuld. 

De volgende Clubavond is donderdag 7 december om 19:00. Wederom in De Nobel met weer drie keer nieuwe glorie uit de Leidse regio.