Over een maand is het weer tijd voor Club 3voor12 Leiden. 16 december 2022 is het zover. Kom dan naar Gebr. de Nobel om lokale, opkomende artiesten te ontdekken!

CHARLOT

“Hoe kan iemand bang zijn voor iets dat zo mooi is? Soms zijn de engste dingen in het leven het meest bijzonder. CHARLOT vertelt graag verhalen omdat ze dat contrast bewondert.”

Door warme strijkers, synthesizers en haar serene stem te combineren, maakt ze van deze verhalen muziek. Nu Darker Than The Moon gereleased is, werkt ze samen met haar band, Tessa Rose Jackson (Someone) en Darius Timmer aan nieuwe muziek. CHARLOT is geïnspireerd door artiesten zoals Regina Spektor, Agnes Obel en AURORA. Dit jaar speelde de singer/songwriter op het festival Grasnapolsky, bracht ze haar debuut-EP uit en was ze een van de support acts van Froukje tijdens haar tour door België en Nederland. Popronde 2022 is een groot succes voor haar. 

Vetschiller

Vetschiller maakt zijn eigen muziek, in z’n moerstaal, met teksten die het beluisteren waard zijn. Vetschillers muziek is dansbaar en vrolijk, soms met een randje Balkan of ska, maar nodigt ook uit tot genietend luisteren. Vetschiller heeft een zwak voor film en theater. Een optreden van Vetschiller is dan ook meestal meer dan een concert. Door toevoeging van acteurs en filmbeelden wordt er een show van gemaakt, waar maar al te vaak ook het publiek bij betrokken wordt. Zo maakte Vetschiller de interactieve fitness-show "Laat Vetschiller uw vet schillen" en de al even interactieve tekstschrijverstalentenshow "tXt-factor".

Vetschiller is: Mars: zang en gitaar, Gerard: gitaar en zang, Taco: bas en zang, Ton: drums en zang, RenkJan: viool en zang. 

The Royal Spuds

Een beetje punk, een vleugje rockmuziek, een snufje metal en heel veel folkdeuntjes is wat The Royal Spuds “een feest in stijl” noemen!

Vanaf de start in 2012 zijn The Royal Spuds al bezig met het ontwikkelen van hun eigen muziekstijl. Dit resulteerde in 2 volledige albums en 2 EP's. Met de release van de debuut-EP "Start Your Engines!" introduceerde de band hun recept voor "Spudrock". In de jaren daarna werd deze EP opgevolgd door de studioalbums "Wanted Drunk’ n ’Alive" en "It’s a Fecking Freakshow". Vlak voor de jaarwisseling in 2018 brachten The Royal Spuds de EP 'Unforgotten Lore' uit.

Op 2 april 2022 brachten The Royal Spuds hun nieuwste productie “Roots Of Life” uit. Met de bekende mix van stijlen, energie en passie blijft het feest op vol vermogen aan de gang! 

3voor12 Leiden Clubavond #17 is op 16 december 2022 in Gebr. de Nobel. De deuren gaan om 19:00 open, vanaf 19:30 speelt de eerste band. Toegang is gratis, al kun je ook doneren aan deze lokale artiesten. Tickets zijn hier te koop.