Gluren bij de Buren

Leidse huiskamers bieden inkijkje in gevarieerde muziekscene

Beeld: Fraukje Vonk | Tekst: Ruben Verheul & 'Keda

Op zondag 3 juli 2022 konden voyeurs uit Leiden en omstreken eindelijk weer ongegeneerd gluren bij de buren. Het ‘huiskamerfestival’, dat in 33 gemeenten tegelijk werd gehouden, trakteerde op een keur van bijzondere locaties en, belangrijker nog, een gevarieerd muzikaal programma. Van straatmuzikanten op zoek naar hun buurvrouw tot een intergalactische soundtrack, maar ook met gouden keeltjes a capella en rode cello's en de inventaris van een steenhouwerij.

Soul Shoes

Elektrische groene veters en magische chemie

Zes meiden en vier mannen. Tien paar swingende schoenen. Harmonieuze, soulvolle samenzang met een menselijke beatbox. Park Matilo ging er spontaan van uit de pas lopen!

Eisenbahnknotenpunkt

Bambam!

Ongehoorde combinaties van werktuigen en muziekinstrumenten. De akoestiek van een steenhouwerij. Klankschalen en een futuristische didgeridoo. Gewoon Eisenbahnknotenpunktbambam!

Calamity Jazz

Subliem intiem

Supersfeervol. Hoe Leids ook kneiterprofessioneel kan zijn. Is het Ella Fitzgerald die daar zingt in het duistere Bourbon Street? Nee, het is Calamity Jazz!

Earth Jam

Blijft aan de strijkstok hangen

Earth Jam vangt aan met alle bijzondere geluiden die Daan uit haar cello weet te toveren. Eigenzinnige nummers, die helaas een beetje ondergesneeuwd raakten door de Bierwandelaars.

't Valies

Bij de buren van Alice

Dit Leidse straatmuzikantentrio neemt je mee op een muzikale roadtrip van Ierland en LA naar de thematische buren (Living next door to Alice, Right next door). Pak je fluit, ukelele en valies en ga mee!