Terwijl storm Ciara door Leiden jaagde, zochten wij de meest fijne schuilplek op die er maar is: de Leidse huiskamer(s)! Zondag 9 februari was het namelijk tijd voor het jaarlijkse huiskamerfestival Gluren bij de Buren in Leiden. Gluurders trotseerden de storm om te zien en te horen wat ruim 60 artiesten in (de) huis (kamer) hebben. Van singer-songwriters tot kamerkoor, alles kwam voorbij. Natuurlijk keerden ook wij weer terug om de highlights voor jullie op een rijtje te zetten met een foto- en videoverslag! Gluur je mee?

Opwarmen met Marjolein Fokkema

Deze festivalervaring is begonnen! Bij de Evertsenstraat staan de koekjes en koffie al klaar, want het is tijd voor het eerste optreden: Marolein Fokkema. Ze brengt  gedurfde, bizarre nummers en scenes. Ze laat het publiek verrast en verbluft acher, we zijn meteen opgewarmd.

Mika Jones

Op de Oranjegracht is het zoeken naar een plekje voor het gitaar- en zangspel van Mika Jones. Hij brengt zowel klassieke als moderne songs en tovert ze om in zijn eigen stijl met behulp van o.a. zijn loopstation. Tussen de nummers door zoekt Mika de interactie met het publiek op, dat trouwens varieert van de allerjongsten tot oudsten. We zijn onder de indruk van de show die hij in zijn eentje neerzet!

 

voz kamerkoor

Vervolgens is het tijd voor iets heel anders dan we tot nu toe hebben gezien: een groep vrienden die besloten met elkaar te zingen en sinds kort bekend staan als het voz kamerkoor. We herkennen o.a. Maartje Gilissen (Out of Skin). En het is een bijzonder optreden daar in de zaal aan de Nieuwe Rijn, want het is het allereerste optreden van het koor! En dat ook nog eens met een volle zaal. Ook opmerkelijk: het koor is hun eigen dirigent. Verschillende koorleden wisselen de functie als dirigent af. Dat het vandaag de eerste keer is, daar is trouwens niets van te merken.

Like Fire

De storm is inmiddels al hard aan de gang, laten we dan ook maar wat stevigere muziek uitzoeken. Like Fire laat ons van tevoren stemmen welk van de drie optionele nummers ze in de set kunnen meenemen en welke niet. En we genieten van een vlammende set. De tonen van het rocktrio komen hard boven de wind uit. Tussendoor komen er regelmatig schalen met bitterballen en andere hapjes langs, we hebben het prima naar ons zin!

Aftermovie

Natuurlijk zagen we nog veel meer lokaal talent. Onze videograaf legde het voor jullie vast. Gluur mee en proef de sfeer met deze swingende aftermovie!