Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Allereerste 3voor12 leiden Clubavond @ Gebr. de Nobel

Donderdag 1 februari is de allereerste in een serie van vier 3voor12 Leiden Clubavonden in 2018. Elke Clubavond worden er drie acts geboekt, waarbij kwaliteit en diversiteit hoog in het vaandel staan. Het doel van de Clubavond is ontdekken en verbinden: lokaal muziektalent een podium bieden en het Leidse publiek een leuk avondje uit waarbij nieuwe muziek op een toegankelijke wijze ontdekt kan worden.

De acts die deze avond tot een onvergetelijk en episch feestje maken zijn Baskar, Electric Love en Evolve (Frederieke Kroone). Gewoon, omdat het kan, uit Leiden!

Programma

19:45u Evolve
Frederieke Kroone (TRAUDES) is een soul, funk, blues vocaliste. Vanavond komt ze solo met een nieuwe setlist, nieuwe muziek en een nieuwe show.

20:55u Electric Love
Een eclectische mix van jazz, soul, funk, r&b, afro, pop, reggae en dance zorgt voor een zomerse warmte in de Nobel. "Hun funky tracks passen prima bij een zonnige avond."

21:55u Baskar
Instrumentale space funk, afrobeat, experimentele jazz en alternatieve muziek gecombineerd tot een psychedelische mix met een stevige groove. De avond uitspacen!

Meer info

Mr. Boogie Woogie @ De Twee Spieghels

Eric-Jan Overbeek aka Mr. Boogie Woogie uit Nieuw-Vennep, begon al jong (8 jaar) met het spelen van de piano en is daar gelukkig nooit mee opgehouden. Kom de 'Hardest Working Man in Boogie Land', 'Best European Blues Pianist 2005', 'Best Dutch Blues Pianist 2010' en 'Nominated Best Dutch Blues Pianist 2012' in levende lijve zien en horen!

Anvil, Grey Attack + Rampart @ Gebr. de Nobel

Begin 2009 verscheen de film 'Anvil! The Story of Anvil'. Het bezorgde de band alsnog de erkenning waar het ruim 30 jaar voor had geknokt. De band trad die zomer op als voorprogramma van AC/DC en op diverse grote festivals, zoals Rocklahoma en Download. Vanavond brengen ze hun ’40 Years of Pounding the Pavement Tour’ naar Leiden.

In het voorprogramma brengen zij de zogenaamde grey grunge van het Duitse Grey Attack en de Bulgaarse heavy metallers Rampart.

Meer info

Elma's Wijsje

Vanavond kun je voor de tweede keer mee op muzikale ontdekkingstocht door de sleutelstad en ontdek je de leukste plekjes waar mooie muziek wordt gemaakt. Laat je verrassen door Elma. De avond start en eindigt in Scheltema. Dansschoenen zijn verplicht!

Voor een indruk van hoe zo'n Wijsje kan zijn, lees je hier het verslag van het eerste Wijsje in Leiden.

Meer info

Silver Pockets Full @ Galerie Café Leidse Lente

De indie-americana van Silver Pockets Full wordt als ‘soulfull, catchy en feel-good’ beschreven. Hun shows barsten van de positieve energie. Silver Pockets Full is een doordenderende trein die je dus zeker niet moet missen!

Meer info
 

4theMusic @ Qbus Club Leiden

Elke eerste zondag van de maand ontvangt Job Wilgenburg à la Jools Holland vier artiesten in de QBus voor de opnames van het programma 4theMusic. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Een goede manier om op zondagmiddag meer en minder bekende lokale artiesten eens in een andere context te zien. Een aanrader!

De artiesten vandaag zijn Here243, Kayãmata en Hans Elzinga.

Meer info
 

Scott Kelly + John Judkins @ Gebr. de Nobel

Scott Kelly is een van de drie originele leden van de legendarische band Neurosis. Daarnaast heeft de man nog veel meer muzikale projecten lopen en zijn eigen platenlabel. Hij staat bekend om zijn onmiskenbare diepe zangstem, zijn onbevreesde eerlijkheid en zijn gruwelijke gitaarwerk.

John Judkins is een evenzo veelzijdige muzikant (Laser Flames on the Great Big News, The Protomen, Murfreesboro, Tn’s Seafood Hotline) en heeft jaren getourd met Today is the Day en Rwake.

Samen brengen de mannen vanavond hun Limited Edition Live 7” ten gehore.

Meer info