Kekkeris, live muziek in Leiden week 26 Kekkeris, live muziek in Leiden week 26

Jams, jazz en dance

, Nike Liscaljet

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Richie Kotzen @ Gebr. de Nobel

Ga vanavond mee op de eigenzinnige koers van de Amerikaanse singer-songwriter Richie Kotzen. Hij scoorde bekendheid met bands als Poison en Mr. Big en kreeg veel aandacht voor zijn sublieme gitaarstijl. Sinds 2012 is hij tevens de frontman van The Winery Dogs. Vanavond brengt hij o.a. nummers van zijn nieuwe soloalbum 'Salting Earth' ten gehore.

Meer info

HOWRAH + AC Berkheimer @ Dranklokaal de WW

HOWRAH is relatief nieuw, maar bestaat uit ervaren talenten. HOWRAH heeft een album, 'Self_serving Strategies', uit en speelt vanavond in Leiden. HOWRAH is dwarse noiserock met een dromerige, shoegaze-inslag (aldus NMTH). HOWRAH is hot!

Het alternatieve, Rotterdamse AC Berkheimer speelt dromerige gitaarpop tegen een noisy, experimentele achtergrond. Ze weten hoe ze explosief en dynamisch moeten spelen, maar kijken ook graag naar nieuwe invalshoeken en combinaties. Je moet er gewoon bij zijn vanavond!

Meer info

Jams with benefits @ Galerie Café Leidse Lente

Bij de sessies van Jams With Benefits krijg je alleen de voordelen van een jamsessie: spontane, frisse jams en covers zijn niet toegestaan. Vanavond zullen ze, onder leiding van Jonas Nieuwenbroek en Nick Verschoor, een optreden geven waarbij ze elkaar muzikaal naar een hoger niveau tillen. De subtiele, jazzy invalshoeken zijn nooit ver weg.

Meer info

Instore Agnes Gosling @ Plato Leiden

De crossover zangeres Agnes Gosling speelt vanmiddag nummers van haar nieuwe album 'Caçador'. Verwacht een geweldige mix van contrasten, van pop en jazz en Braziliaanse invloeden, akoestische en elektronische klanken, licht en duisternis, mooi en expressief. Laat je vervoeren door Agnes en haar band in de Plato!

Meer info

Songs of Freedom @ Hooglandse Kerk

Ook de tweede editie van Songs of Freedom staat in het teken van Afro-Amerikaanse muziek en het vieren van de afschaffing van de slavernij 155 jaar geleden. Geniet van dans, kunst, lekker eten en optredens van o.a. de Surinaamse singer-songwriter Jeangu Macrooy, Ghanese jazzmuzikant Berima Amo en 'First lady of jazz' Denise Jannah. Vier het feest van bevrijding en verbondenheid met negrospirituals en gospels door het Groot Projectkoor Songs of Freedom.

Meer info

DansBlok @ Oude Sterrewacht

DansBlok is een platform voor hedendaagse professionele dans op bijzondere locaties in Leiden. Dit weekend presenteren de deelnemers een uniek programma omtrent 'Het Universum', in de Oude Sterrewacht. Er is dans, wel vijf voorstellingen; er is film, speciaal voor deze gelegenheid; er is live muziek van o.a. Jan Stroomer (The Stream). Wil je meer weten? Klik door naar dit artikel bij de generale repetitie van Dance Company The Kitchen! De voorstellingen zijn bijna uitverkocht, dus je moet snel beslissen!

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden