Vanaf februari 2023 lanceren we een nieuw onderdeel van de site: tips van de redactie voor concerten en andere events van de aankomende maand.

Elke maand pikt één van onze redacteuren er een paar hoogtepunten uit en vertelt kort waarom je deze events niet mag missen. Deze tips zetten we steeds net voor het begin van die maand online.

Onze tips van februari 2023

Deze events mag je deze maand niet missen!


Zaterdag 4 februari: die middag en avond is het feest in de Wibar: het online radiostation Maxi Radio heropent na een verhuizing naar die venue. Ze vieren het met een twaalf uur durende radiomarathon en een clubmiddag en -nacht. Er draaien zestien vaste artiesten, onder andere Maxi DJ’s, Mahabe en Tuff Luck (15:00 - 05:00 | € 14).

Zaterdag 4 februari: Wil je het iets rustiger aandoen? Dan kun je ook naar de jazz luisteren van Jort Terwijn Önder. Ze treden dan op in de QBus. Hun basinstrumenten worden zowel elektronisch als akoestisch gebruikt, van open soundscapes naar stevige avant-garde (20:30 | € 16, voor studenten: € 10).

Zondag 5 februari: Er is Gluren bij de Buren: muziek, toneel en verhalen bij Leidenaren thuis. Zwerf door de stad en laat je verrassen, of plan het van tevoren (12:00-17:00 | gratis).

Donderdag 9 februari en donderdag 23 februari: Wil je graag nieuwe talenten leren kennen in verschillende genres? Kom dan de naar Gebr. de Nobel voor twee nieuwe concepten. Bij Nobel Fresh, een showcase van de nieuwe hiphip en urban, treden Stenfert en Piet Junior op. Nobel Discover zoekt naar nieuwe indie-artiesten, Yori (foto) en Plàsi mogen als eersten (9-2: Nobel Fresh, 23-2: Nobel Discoverer | 19:30 | € 7,50 in de voorverkoop, € 10 last minute).

Dit zijn natuurlijk niet alle concerten. Voor een volledig overzicht van de concerten in de regio van de komende week kun je altijd kijken op MuziekGezien.