3voor12 Gelderland

Appelpop presenteert Gelders Poppodium

Festival in Tiel trok vorig jaar 60.000 bezoekers

Met de introductie van het Gelders Poppodium krijgen regionale bands dit jaar veel gelegenheid om te spelen op grote festivals. Het podium werd al eerder opgebouwd op De Affaire en op Huntenpop. Aankomend weekend geeft ook het Tielse Appelpop regionaal talent een kans.

In het weekend van 9 en 10 september vindt de veertiende editie van Appelpop plaats op de Tielse Waalkade. Op dit gratis toegankelijke festival spelen 26 bands, waaronder grote namen als Ali B, Di-rect, VanKatoen, Voicst, Within Temptation, Beef en Krezip. Maar ook regionale bands zijn ruim vertegenwoordigd dankzij het speciale Gelders Poppodium. Door de komst van dit podium is er dit jaar voor het eerst een derde tent.

Hier spelen dit weekend de volgende bands. Vrijdag: Bacchus en Kompaktrekorder. Zaterdag: Je Moeder, Roosbeef, Haze, Lost, The Killer Bananazz en The Analog Project. Deze bands zijn winnaars van Gelderse popprijzen én talentvolle bands, die zijn aangedragen door de programmeurs van de festivals met een Gelders Poppodium: Appelpop, Huntenpop, De Affaire en Kabaal am Gemaal. Het Gelders Poppodium wordt gepresenteerd in samenwerking met de Stichting voor Kunst en Cultuur Gelderland (SKCG) en andere Gelderse festivals.

Vroeger bestond het Gelders Poppodium alleen als project, waarbij regionale bands tussen de andere acts op de twee andere Appelpop-podia stonden. Dit jaar krijgen de bands dus extra aandacht op een eigen podium.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12