3voor12 Gelderland

Rails betitelt The Pax als upcoming debutant

Willson Pax: "Stonden we daar opeens tussen grote literaire mannen als Ronald Giphart!"

De regionale hype rondom The Pax begint landelijke trekjes te krijgen. In mei van dit jaar werd de band door de landelijke 3VOOR12 uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe. En volgens het gratis maandblad Rails hoort The Pax in het rijtje met opkomende debutanten. Welke invloed heeft dit en hoe staat het eigenlijk met dat debuut? 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen belde met bassist Willson Pax.

Het gaat voorspoedig met The Pax. De hype rond de band lijkt alleen maar groter te worden. In het septembernummer zette het gratis maandblad Rails de band in het rijtje met opkomende debutanten. "Wij stonden ook verbaasd toen Lennyson werd gebeld voor een interview door een journalist van de Rails", vertelt Willson Pax, bassist van de band. "Er waren verschillende freelance popjournalisten het land ingestuurd om Nederlandse bandjes te spotten en bij vier van hen stonden wij boven aan het lijstje! Leuk idee, dat die mensen dus echt naar ons zijn komen kijken."

The Pax stond niet alleen in het maandlad, maar mocht ook 20 minuten optreden op het upcoming-debutantenfeestje van Rails in het Amsterdamse Panama. "We stonden zomaar tussen grote literaire mannen als Ronald Giphart! Je merkt dat Rails een veelgelezen blad is. Ik zit op de Rockacademie en iedereen kwam op me af om te vertellen dat ze over mijn bandje hadden gelezen. Nadat we Hollandse Nieuwe van 3VOOR12 waren geworden, hebben we nauwelijks reacties gehad."

Gaat het nog een beetje lukken met dat debuut? Willson vertelt dat ze inmiddels een cd hebben opgenomen, maar dat die nog niet goed genoeg is om uit te brengen. Hij is wel goed genoeg om mee 'de hort op te gaan'. De producer heeft veel contacten in het muziekwereldje en onderhandelt met platenmaatschappijen. "Als dat lukt, moeten we nog verder sleutelen aan de nummers, zodat iedereen ze goed genoeg vindt."

Welke verwachtingen heeft The Pax hiervan? "Geen idee hoe het allemaal gaat lopen, maar ik zie het positief in. Na het optreden in Panama vroeg een reclamejongen of we snel een demo konden opsturen. Onze muziek zou goed passen in een nieuwe commercial van Heineken. We wachten wel af hoe het gaat lopen."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12