3voor12 Gelderland

Metal Battle 2005 komt naar De Goudvishal

Jaarlijkse metalwedstrijd geeft bands de kans zichzelf te promoten

Dit jaar vindt voor de vijfde keer de Metal Battle plaats, dé landelijke wedstrijd voor snoeiharde muziek, ofwel metal. Arnhem is en blijft een metalstad. De laatste voorronde en de halve finale zijn dan ook in de Arnhemse Goudvishal. De voorronde op zaterdag 5 maart en op zaterdag 9 april de halve finale.

De Enschedese Headbangers Organisatie bedacht in 2001 de Metal Battle. Sindsdien is het een jaarlijkse landelijke wedstrijd voor beginnende metalbands. Het idee erachter is om metalbands de kans te geven zichzelf te promoten en hen de mogelijkheid te geven ‘groter’ te worden. De Metal Battle bestaat dit jaar uit acht voorrondes, twee halve finales en een finale.

Om in een voorronde te komen moet je aan een aantal eisen voldoen. Je mag geen contract hebben bij een platenlabel en als je als band vorig jaar in de finale hebt gestaan mag je dit jaar niet nog een keer mee doen. Drie voorrondes hebben inmiddels plaats gevonden. In de Goudvishal vindt op zaterdag 5 maart de laatste voorronde plaats.

Nepenthe (Veenendaal/Ede), Warchitect (Ede/Bennekom), Deluzion (Arnhem/Zutphen), Gridlock (Eindhoven) en Paradox (Tiel) gaan met elkaar de battle aan tijdens deze voorronde. De sterkste plaatst zich voor de halve finale in Arnhem op 9 april of Groningen op 23 april. De finale vindt plaats op 28 mei in Atak in Enschede.

Voorronde Metal Battle in de Goudvishal. 5 maart, zaal open: 18:30 uur. Speciale gast tijdens de Metal Battle afterparty is het Duitse gezelschap Necrophagist.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12