Club 3voor12 gelderland in Wageningen met Avtovaz en LADA! Club 3voor12 gelderland in Wageningen met Avtovaz en LADA!

Café de Overkant ontvangt Arnhemse en Nijmeegse acts

, redactie 3voor12 gelderland

Club 3voor12 gelderland in Wageningen met Avtovaz en LADA!

Café de Overkant ontvangt Arnhemse en Nijmeegse acts

redactie 3voor12 gelderland ,

Donderdag 24 mei staan er weer twee kersverse Gelderse bands op het programma van Café de Overkant, tijdens Club 3voor12 gelderland. Soms kan het raar lopen; nu lijkt deze avond ineens een eerbetoon aan de Russische auto te worden. Echter, niks is minder waar, hoewel de namen van beide bands anders doet vermoeden.

Het geluid van de band LADA! uit Arnhem is niet voor één gat te vangen. Het laat zich het best omschrijven als een mix van actieve rock en luisterliedjes die je doen denken aan Nick Drake. De naam van de band heeft niks van doen met de Russische koekblikken op wielen; het slaat op het alias van frontman Pieter Geukers, die ook als singer-songwriter Peter Lada door het leven gaat. Solo heeft hij al de reputatie intense sets neer te kunnen zetten. Dat maakt nieuwsgierig. Gaat hem dat met een complete band ook lukken? Komt dat zien!

Avtovaz is vernoemd naar een grote Russische autofabrikant, als producent onder andere bekend van (jazeker!) de Lada. Deze band uit Nijmegen bestaat uit vijf muzikanten die samen vormgeven aan wat ze zelf omschrijven als 'Siberian spacerock'. Harmonieus, soms rauw en hard, maar altijd met oog voor melodie. Verplichte kost voor liefhebbers van Mogwai en Explosions in the Sky. Hun eerste EP 'Hightide/Lowtide' is fysiek alleen te verkrijgen op usb-stick. Live ondersteund door filmmateriaal neemt de band de luisteraar mee op reis door het universum. Onderga het zelf!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland