Paaspop Zieuwent nieuws Paaspop Zieuwent nieuws

Muzikale eieren zoeken in de Achterhoek

, Redactie

Paaspop Zieuwent nieuws

Muzikale eieren zoeken in de Achterhoek

Redactie ,

Met Pasen 2012 vindt de 33e editie van Paaspop plaats in het Achterhoekse Zieuwent. Net als vorig jaar zal 3voor12 gelderland de programmering van een Gelders podium verzorgen. Daarnaast is er nog veel meer Gelders talent te zien en horen. Reünies, afscheidsshows en meer: een overzicht.

3voor12 gelderland presenteert
Zaterdag 7 april zal 3voor12 gelderland de programmering van het tweede podium verzorgen. Het (hammond)orgel zal centraal staan deze avond. Villa Zeno opent het feestje, de Backcorner Boogie Band neemt de toetsen over, de Bunny Bonanzas gaan ze nog viezer maken en de mannen van The Gospel gaan ervoor zorgen dat je maandag je eigen orgel wilt bestellen bij de plaatselijke orgelboer!

10 jaar Slag om Paaspop
Op het hoofdpodium zullen oud-winnaars van de bandwedstrijd Slag om Paaspop acte de présence geven. De winnaars van dit jaar, Pulse (juryprijs) en El Jando, krijgen gezelschap van een flinke reeks Achterhoekse collega’s zoals Hadrian’s Wall, Sugartoosh en Automatic Sam.

Blizzard stopt ermee
De Aaltense rockband Blizzard houdt na tien jaar op te bestaan. De bandleden vinden het tijd voor een nieuwe muzikale uitdaging. Blizzard zal zaterdag 7 april op Paaspop voor de laatste keer optreden. Zanger-basgitarist Timo Pennings, gitarist Thies Rademaker en drummer Niels Houwer kijken met veel trots terug. In 2006 bracht Blizzard in eigen beheer het album Thinking Twice uit en speelde de band op onder meer de Zwarte Cross, Huntenpop en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten.

Eenmalige reünie Elister
De winnaar van de Slag om Paaspop 2005, Elister, zal ter ere van 10 jaar Slag om Paaspop nog één keer bij elkaar komen. Zangeres Marjan Welman maakte tijdens de editie van 2005 een dusdanige indruk op de band Autumn, die toen ook optrad, dat ze meteen is gevraagd te komen zingen in Autumn. Speciaal voor deze zaterdag komt ze terug op het podium waar het allemaal begon om nog eenmaal deel uit te maken van Elister.

Afscheid Bob Hogenelst van Automatic Sam
Automatic Sam neemt op Paaspop definitief afscheid van drummer Bob Hogenelst. Inmiddels heeft Jesper Albers de stokjes van Bob overgenomen, maar dit weekend zal Bob nog één keer meedrummen. Speciaal voor dit optreden zal Automatic Sam spelen met twee drummers; dat gaat een afscheid met een flinke klap worden!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland