Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen #20 met Hollandse Nieuwe Bandito in tweevoud Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen #20 met Hollandse Nieuwe Bandito in tweevoud

Zowel in Nijmegen als Arnhem presenteert Bandito haar ep

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen #20 met Hollandse Nieuwe Bandito in tweevoud

Zowel in Nijmegen als Arnhem presenteert Bandito haar ep

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen doet zijn naam nog meer eer aan dan in andere maanden. Deze maand is er namelijk sprake van een double bill. Bandito presenteert 12 maart haar ep in het Nijmeegse Merleyn en 19 maart in het Arnhemse Café The Stage.

Zowel in Nijmegen als Arnhem presenteert Bandito haar ep

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen doet zijn naam nog meer eer aan dan in andere maanden. Deze maand is er namelijk sprake van een double bill. Bandito presenteert 12 maart haar ep in het Nijmeegse Merleyn en 19 maart in het Arnhemse Café The Stage. Deze week is Bandito ook nog verkozen tot Hollandse Nieuwe door VPRO’s 3VOOR12.

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen is er trots op de nieuwe ep van Nijmegen Rock City's eigen Bandito te mogen presenteren. Bandito behoeft nauwelijks introductie. Hun live reputatie is inmiddels groot geworden en nog steeds groeiende. Hardrock zoals hardrock klinken moet. Hard, rockend, rauw en eerlijk. Bandito combineert invloeden van Kyuss, Down, Atomic Bitchwax en Truckfighters met de beste traditie van seventies hardrock tot een geheel eigen sound. De nieuwe EP is opgenomen bij BigMouth Music en wordt nog beter dan we al van Bandito gewend zijn, De EP zal nog meer klassiekers toevoegen aan het al indrukwekkende repertoire van Bandito. Biertje in de hand, haren los, nekspieren opgewarmd en rammen met die bak.

Het voorprogramma zal in Nijmegen verzorgd worden door Human Jail. Human Jail komt uit het Noord-Franse Lille en bestaan sinds 2009. Ze hebben met hun combinatie van stoner, southern rock inmiddels een stevige live reputatie opgebouwd. Met een zanger die klinkt als een ongesmeerde betonmolen, een doordenderende ritmesectie en messcherpe gitaar riffs, komen ze hun overdonderende bak herrie over Nijmegen uitstorten. De kritieken op hun eerste ep First Step To Breakout waren lovend en hebben een Europese tour opgeleverd met onder meer voorprogramma's van Karma To Burn en Zull FX. Hun tweede album The Soul Allegory komt binnenkort uit en is geproduceerd door Billy Anderson (Cathedral, Eyehategod en High on Fire).

In The Stage in Arnhem zal het Belgische We’rewolves het voorprogramma van Bandito verzorgen. We’rewolves is opgestaan uit Cast-Down/ Officer Jones And His Car Patrol Problems. De vijf Belgen brengen brute rechttoe rechtaan moderne rock met een tintje hardcore. Live blaast de band je omver met hun snelle, reteharde rock 'n roll!.

Merleyn, Nijmegen
Zaterdag 12 maart
Zaal open 21:00
Entree € 5,00

Café The Stage, Arnhem
Zaterdag 19 maart
Zaal open 21:00
Entree € 5,00

Wil je er gratis en voor niks bij zijn in Arnhem of Nijmegen? Mail dan naar 3voor12arnhem@gmail.com en geef aan of je naar Arnhem of Nijmegen wil. We geven 2x2 kaarten weg voor zowel Arnhem als Nijmegen.

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen is een samenwerking tussen Merleyn, Stichting PAN, 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en Kunst en Cultuur Gelderland.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland