Balkan van The Penny Black Remedy krijgt dak van Merleyn eraf Balkan van The Penny Black Remedy krijgt dak van Merleyn eraf

Zwerfhond ook van de partij

, Tekst: Ian MacMenamin / Foto's: Klaas van der Pijl

Balkan van The Penny Black Remedy krijgt dak van Merleyn eraf

Zwerfhond ook van de partij

Tekst: Ian MacMenamin / Foto's: Klaas van der Pijl ,

Nijmegen kreeg hoog bezoek van The Penny Black Remedy. Het was geluk, gitaren en genieten van de cd-presentatie van deze Noord-Londense balkan-punkers. De Nijmeegse Zwerfhonden maakten het feestje helemaal af.

Zwerfhond ook van de partij

In druk Merleyn hangt de geur van balkan in de lucht. Langzaam loop ik de kroeg binnen, met onzekere gevoelens over mijn ledematen en of ze wel heel de zaal uit zullen komen. Vanavond komt het viertal The Penny Black Remedy namelijk zijn debuutalbum No One's Fault But Your Own presenteren. Er hangt een vrolijke sfeer in de kleine en gezellige zaal van Doornroosjes kleine broertje.
Maar het begint met de interessante en originele muziek van Zwerfhond. Opvallend genoeg was het The Penny Black Remedy die de Nijmeegse band naar Londen heeft gehaald om daar in The 12 Bar Club te staan: nu zijn de rollen omgedraaid.
Zwerfhond speelt de zaal goed warm. Met hun energieke muziek en intrigerende teksten weten ze de harten van hun mede-Nijmegenaren te winnen en leggen ze de lat hoog voor hun Noord-Londense vrienden.
Met daverend applaus en gezichten die geluk uitstralen wordt de volgende act verwelkomd. Even krijg ik het Lowlandsgevoel en denk ik even aan de ‘gypsypunks’ genaamd Gogol Bordello. Maar met de inspirerende en ergens ook confronterende liederen heeft Penny Black Remedy toch een eigen sound.
De avond kan eigenlijk in een woord samengevat worden: euforie. De trotse eigenaren van een nieuwe cd spelen met glimlachende gezichten hun hit 95 Charing Cross Road.
Een avond om de vingers bij af te likken en de pleisters op te plakken. Iedereen die op zoek is naar een avond vol intelligentie, geluk en balkan beats raad ik aan een bezoekje te brengen aan dit energieke viertal.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland