The Bloody Honkies naar eigen zeggen gedoodverfde favoriet voor 3VOOR12Award 2008 The Bloody Honkies naar eigen zeggen gedoodverfde favoriet voor 3VOOR12Award 2008

“Over 100 jaar zal dit album nog steeds fier overeind staan”

, Didier Hodiamont,

The Bloody Honkies naar eigen zeggen gedoodverfde favoriet voor 3VOOR12Award 2008

“Over 100 jaar zal dit album nog steeds fier overeind staan”

Didier Hodiamont, ,

Overal waar The Gospel of The Bloody Honkies verspreid wordt, breekt de oermens los in zowel band als publiek. Hun debuutplaat uit die schuur in Barlo klinkt als het werk van een volwaardige, door de wol geverfde rockband met sterrenstatus en is dan ook terecht genomineerd voor een 3VOOR12Award. Gitarist Wout Kemkes verwacht niet anders dan de prijs op te strijken.

“Over 100 jaar zal dit album nog steeds fier overeind staan”

De debuutplaat van The Bloody Honkies werd opgenomen in een boerenschuur in niemandsland, maar overal waar de Honkies hun gospel verspreiden creëren ze voor even het centrum van de wereld. We zagen in ‘The Gospel of...’ al gelijk “een rock-’n-roll pareltje, dat klinkt als het werk van een volwaardige, door de wol geverfde rockband met sterrenstatus.” Ruim een jaar later maakt de plaat kans op de 3VOOR12Award 2008. Wij waren benieuwd hoe ze hun overwinningskansen inschatten, maar volgens gitarist Wout Kemkes gaat het hier niet over kansen maar een zekerheid. Welke band maakt het meeste kans om de 3VOOR12Award 2008 winnen? "The Bloody Honkies natuurlijk, The Gospel Of... is een meesterwerk, maar dat hoef ik de 3VOOR12-lezers natuurlijk niet te vertellen. Over 100 jaar zal dit album nog steeds fier overeind staan in al haar schoonheid. Desondanks zal ons debuutalbum in het niet vallen bij de tweede plaat van de Honkies die binnen een jaar zal verschijnen." Hoe liggen jullie kansen? "Wij zijn de gedoodverfde winnaar, dat weet jij, dat weet ik en dat weten alle genomineerden. Mochten wij niet winnen dan zal het wel omkoping zijn." Zijn er dit jaar nog andere albums uitgekomen die niet in de lijst staan, maar wel genomineerd hadden moeten worden? "De Hooghwater debuutplaat wellicht. Heb nog niet alles gehoord, maar de paar nummers op MySpace klinken erg goed." Wat zou je doen om de jury ervan te overtuigen dat The Bloody Honkies moet winnen? "Ik zou onze plaat opzetten." Wat ga je doen als je de prijs wint? "Mijn meest ongeïnteresseerde gezicht opzetten en zeggen: 'Ik had ook niet anders verwacht.'"
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland