3voor12/Eindhoven is de Eindhovense tak van VPRO’s muziekplatform 3voor12. In tekst, beeld, maar ook via de radio en een showcase in de Effenaar laten we zien wat er in onze bruisende regio op muziekgebied gebeurt. De focus ligt daarbij op lokale artiesten en evenementen, maar ook de grote festivals van internationale allure worden altijd met veel plezier meegepakt. Vanwege het vertrek van eindcoördinator Cas Zeegers zijn we op zoek naar een muziekliefhebber die ons enthousiaste team van vrijwilligers gaat ondersteunen.

3voor12/Eindhoven bestaat uit een uitgebreide site vol recensies, interviews, sfeerverslagen en andere muzikale content. Daarnaast is er een wekelijks radioprogramma op Glow FM en een regelmatig georganiseerde showcase in de Effenaar met Eindhovens muziektalent.

Om dit in goede banen te leiden zijn we per direct op zoek naar iemand die enkele uren per week (naar eigen inzicht in te delen) op vrijwillige basis aan het roer van 3voor12/Eindhoven wil staan.

Wat ga je doen?

Je maakt deel uit van de kernredactie en je ondersteunt het team van schrijvers en fotografen, redigeert artikelen, plant (festival)verslagen in en zorgt dat relevante nieuwtjes opgepakt worden. Daarnaast bepaal je samen met de kernredactie de redactionele koers en bewaak je de kwaliteit van de content en andere activiteiten. Het is de rol van die welbekende spin in het web dus, waarbij je geholpen wordt door de kernredactie en de rest van het team.

Wat bieden we?

3voor12/Eindhoven draait volledig op vrijwilligers, maar we hebben een hoop moois te bieden:

  • Een team vol leuke, enthousiaste collega’s die je graag op weg helpen;
  • Veel vrijheid: je kan zelf je tijd indelen en en er is veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën;
  • Gratis toegang tot concerten en festivals waar je zelf verslag van doet (of aanwezig bent als redacteur);
  • Een unieke kans om je redactie- en organisatietalent aan te scherpen;
  • Je bouwt aan een netwerk binnen de Eindhovense muziekscene;
  • Een jaarlijkse lokaaldag in het VPRO-gebouw in Hilversum met diverse workshops en een borrel met de andere lokaalafdelingen.

Heb je interesse?

Aarzel niet en stuur een e-mail met jouw motivatie naar cas@3voor12ehv.nl

 Hopelijk tot snel!

Hieronder een kleine greep uit de dingen die 3voor12/Eindhoven doet: