De electro dark-pop groep NOWA brengt zaterdag 26 oktober zijn eerste EP genaamd 'Unraveled' uit. Begin deze maand verscheen de single 'Come Back' en mocht de jonge band mee als support met de Nederlandse tour van Kovacs. 3voor12/Eindhoven sprak met NOWA.

Jullie omschrijven jullie muziek als electro dark pop. Welke elementen maken dit genre volgens jullie?

"We bouwen onze muziek op elektronische elementen. Denk hierbij aan vele elektronische sounds, gemaakt op de computer en verwerkt in een backingtrack. Ook gebruiken wij elektronische drums. De nummers die we schrijven kunnen tekstueel en qua melodie best catchy zijn. Dit zorgt er onder andere voor dat het tot het genre ‘pop’ behoort, maar elk nummer gaat samen met een vleugje duisternis."

Uit welke artiesten halen jullie je inspiratie?

"Gezamenlijke inspiratiebronnen zijn Sevdaliza, Billie Eilish, Chet Faker en James Blake. Maar ook apart hebben we artiesten die ons individueel inspireren voor teksten, sounds en sferen."

Met 'Come Back' hebben jullie een ijzersterke single. Precies het visitekaartje dat jullie vangt of gaan we nog meer verschillende invloeden horen?

"'Come back' is een dansbaar nummer, maar ook geschreven met een commerciële insteek. Toen we begonnen met muziek maken, maakten we een stuk vagere en meer duistere muziek. Door veel meer te schrijven en op te nemen zijn we erachter gekomen dat we toch iets meer de commerciële kant op zouden willen. Toch houden we ervan om deze twee uitersten met elkaar te combineren, wat we ook veel doen in onze nummers. Iedere band heeft een echte ‘radio’ single nodig, en bij ons is dat 'Come Back'. Het hoort bij ons, maar we hebben nog veel meer te vertellen."

En met pas net de tweede single uit meteen op tour met Kovacs. Hoe is die ervaring?

"Dit was behoorlijk hard doorwerken, omdat Sharon Kovacs ons benaderde toen we met betrekking tot onze live-set nog behoorlijk in de startblokken stonden. Maar juist door deze kans en de tour in het vooruitzicht, hebben we er alles aan gedaan om een super toffe professionele live show in elkaar te zetten. Het touren zelf was super leuk en leerzaam. Door deze mogelijkheid hebben we al op allerlei grote poppodia mogen staan. We zijn ontzettend veel gegroeid in een korte tijd, en er nog meer achter gekomen dat we niks liever willen dan optreden met elkaar als NOWA."

Sharon Kovacs komt net als jullie van Rock City Insitute. Een inspiratie voor jullie carriëre of zien jullie de toekomst van NOWA anders voor jullie?

"Sharon Kovacs zien wij zeker als een inspiratie. Om meteen na je opleiding al in het buitenland te spelen, getekend te zijn bij een label, en een eigen plaat uitgebracht te hebben (zoals Sharon) is iets waar ieder beginnend muzikant van droomt. Dat neemt niet weg dat wij een heel ander genre hebben en een heel ander pad bewandelen. Zo zijn wij niet getekend bij een label en doen we alles zelf. Best pittig, maar we leren er ontzettend veel van en hebben al een heel mooi netwerk en team om ons heen gebouwd met allemaal mensen die met ons mee willen groeien. Hoe gaaf is dat!"

26 oktober komt NOWA's debuut EP 'Unraveled' uit met de releaseshow in PopEi. Hoe gaan jullie die show aanpakken?

"In tegenstelling tot de shows uit de tour met Kovacs, zal deze avond helemaal in het teken staan van NOWA. Het beloofd een super gezellige en muzikale avond te worden, met veel nieuwe en oude songs van ons die vele nog niet gehoord hebben. We zullen van tevoren ook wat plaatjes draaien en er staan wat verrassingen op de planning."

NOWA

De release van 'Unraveled' van NOWA is 26 oktober in Popei. Tickets zijn online voor €7,00 te verkrijgen.

Facebook event