capcap... cap presenteert op 18 november debuutalbum ‘Sonder’

Band te gast in 3voor12/Eindhoven radio met voorproefje van nieuw werk

Rens Peters ,

Vier jaar geleden kreeg 3voor12/Eindhoven capcap… cap met het verschijnen van debuut-EP ‘Resonance’ al in het vizier. Een tweede EP en heel wat optredens – waaronder Club 3voor12/Eindhoven en Popronde – volgde, en nu is de band klaar om zijn eerste volwaardige album uit te brengen. Op 18 november wordt ‘Sonder’ in eigen beheer uitgebracht en op dezelfde dag gepresenteerd in het Eindhovense Artspace Flipside.

In april dit jaar dook de Helmondse/Eindhovense band de Super-Nova Studio in voor de opnames van ‘Sonder’. Bob de Wit nam de productie voor zijn rekening, die al eerder werkte met Radar Men from the Moon en Elco Weitering. Het eindresultaat blijkt zich bijzonder goed te lenen voor de donkere dagen voor kerst: het debuutalbum bevat een mix van new wave, postrock en triphop, waarin invloeden van Sonic Youth, Portishead, The Sound en Warpaint te horen zijn. 

‘Sonder’ wordt op 18 november gepresenteerd in het culturele centrum Artspace Flipside, waar capcap… cap zijn liveshow ongetwijfeld zal ondersteunen met hun bekende visuals. In het voorprogramma staan YOCH en The Anaesthetics en het dj-team van Radar Men from the Moon zal tussendoor plaatjes draaien.

Benieuwd naar hoe het nieuwe album van capcap… cap klinkt? Dinsdag 15 november is de band te gast bij 3voor12/Eindhoven radio en hoor je een exclusief voorproefje van het nieuwe werk. 3voor12/Eindhoven radio is te beluisteren tussen 21.00 en 23.00 uur op GlowFM. Extra reden om te luisteren: de band geeft in de uitzending vrijkaarten weg voor de albumpresentatie in Artspace Flipside!

De presentatie van 'Sonder' vindt op 18 november 2016 in Artspace Flipside plaats. De deuren gaan om 20:00 uur open en kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €5,-. Daarnaast is het mogelijk om voor €15,- een kaartje plus een pre-order van het album te bestellen.