We hebben in juni zoveel festivals gezien dat we bijna alweer post-festivalkriebels ervaren. Zo waren we bij Parkpop, Kaderock, Hipfest en Grauzone. Maar er zijn in de afgelopen maand ook allerlei releases uitgekomen, van onder andere Haagse artiesten zoals I Am Lotus, Movnt Olympvs, Voodoo Chambers en TOINE.

LÉVI

Voor Papa

Lévi's Voor Papa is een liefdesliedje voor haar vader. Het is fijn, klein en die liefde spat er vanaf. Er valt eigenlijk verder niet zoveel over te zeggen. Luister maar gewoon. 

Two End Faces

Fragrance of Love

Two End Faces laat zich inspireren door acts als Cigarettes After Sex, Mazzy Star en The XX. Fragrance of Love is het eerste nummer van het nieuwe Haagse duo. Het is een klein, introvert nummer, harmonieus gezongen door Caspar Broekhuijsen en Gaby Schuling wiens stemmen perfect op elkaar aan lijken te sluiten. In de omschrijvingen van zowel de band als het nummer worden woorden als 'introspectief', 'hypnotiserend' en 'mystiek' gebruikt. Wat ons betreft allemaal treffend. 

AAPNOOTMIES

Liever Bossen Dan Airco

"Want alles is kurkdroog". Het gaat hier niet om een reflectie op een relatie waar de beste tijd vanaf is. Nee, AAPNOOTMIES bezingt hiermee haar zorgen over klimaatverandering.

Ruim een jaar na haar laatste album Timor en Victoria is er weer nieuw materiaal van de Haagse indie-singer-songwriter. Nog altijd met herkenbare dromerige piano en gitaarklanken....

Lees hier de hele update

 

Cookhouse

Walk It Off

Het duo Cookhouse, dat bestaat uit de broers Ronald en Jeroen Hendriksen, bracht deze maand hun tweede single uit voor een nieuwe EP. 'Walk It Off' is een nummer over liefdesverdriet, en dan van het type waarbij stilstaan geen mogelijkheid is.

Het werd geschreven toen Jeroens relatie werd verbroken, waarna hij letterlijk niet stil kon zitten en uit pure ellende maar ging lopen van Den Haag naar Gouda (dat is 40 kilometer). Er zit een gestage opbouw in dankzij uitstekend percussiewerk, met ruimte voor rauwe emotie bij de climax van het nummer. 

 

 

Acquoy

Acquoy

Fuzzrock powertrio Acquoy bracht aan het begin van de maand de selftitled debuutplaat uit, gevierd met een release in de Zwarte Ruiter. Het album is opgenomen in de New Space Studios op de Binckhorst en is geproduceerd door de band zelf. Zoals je kan verwachten hoor je qua gitaargeluid veel fuzz, riffs en solo's die doen denken aan de jaren zeventig. Zanger Nico spreekt ook Spaans en laat dit ook horen op onder andere 'El Camino'. Wat de cover van 'Radar Love' op het album doet, weten we niet precies, maar er zal vast een reden voor zijn. Lekkere plaat voor seventies fuzzrock lovers. Ben je er een? Je kan het hier luisteren.

Splendid

Push

Het was even angstvallig stil rond de Haagse formatie Splendid, maar wie is er niet aan een pauze toe na een carrière die al een jaar of twintig doorkachelt? Nu is de band terug van weggeweest met de nieuwe single 'Push', een competent up-tempo nummer met hevige reggae-vibes. 

Fun fact: de vocals van deze band worden verzorgd door nachtburgemeester Pat Smith, en eigenlijk daarom alleen al het beluisteren waard. Met deze reggae-vibes zijn we in ieder geval klaar voor de aanvang van de zomervakantie.

Meyendel

Lola

Nipt voor het einde van de maand bracht muzikaal duo Meyendel hun nieuwe single uit, 'Lola'. We spraken Meyendel onlangs rondom de formatie van deze nieuwe act. Daar wordt Spinvis al even aangehaald door onze redacteur en de band zelf, en wat blijkt: niemand heeft gelogen.

Lola is een nummer om melancholisch bij weg te dagdromen, met zachte zang, een tamboerijntje op de achtergrond en teksten over een prille liefde. Als deze single tekenend is voor de EP die in het najaar moet verschijnen, dan wekt dat vertrouwen.

Voodoo Chambers

I: On Desire

Na meerdere teasende singles is daar de nieuwe EP van de bezwerende heren van Voodoo Chambers, I: On Desire. Op de EP staan vijf nummers die passen in donkere zwoele nachten waarin de muziek je lichaam in trance heel sensuele dansbewegingen laat uitvoeren waarvan je niet wist dat je het in je had. Verwacht veel opzwepende drums, zware bassen en mystieke mantra's. Luister hier naar de EP en kijk meteen ook even naar de clip van de in juni uitgekomen single 'The Shadows' als je toch bezig bent. 

COCO VANILLA

Figure It Out

COCO VANILLA, dat moesten we even opzoeken. Conclusie: Den Haag is een nieuwe band rijker. Althans, band…, een duo. Olivier Tumbisha (gitaar, toetsen en meer, Banana Savannah) en Kai Tseng (ook gitaar, toetsen en meer, Dandana) brengen samen een eerste single uit...

Lees de hele update hier

MOVNT OLYMPVS

Harpoen

We kregen Financieel advies van MOVNT OLYMPVS. Uw redactie was zo overweldigd van de optredens van de Haagse formatie  op Kaderock tijdens de set van Ome Guus en de "rauwe hop waar je spontaan boos van gaat kijken" op Parkpop dat we deze nieuwe clip even over het hoofd zagen.

Lees de hele update hier

TOINE

EP

Singer-songwriter TOINE (Toine Scholten) brengt vrijdag 10 juni zijn eerste EP TOINE uit. Wij belden even met deze Haagse artiest en vroegen hem naar de weg die hij bewandelde voordat hij met met zijn single 'I Can't Take It Back' meer dan....

Lees de hele update hier

I Am Lotus

Mirrors

Gisteren kwam het tweede nummer van I Am Lotus uit: 'Mirrors'. Het nummer gaat over de hoeveelheid tijd die we op social media doorbrengen. “Soms vragen we ons af of mensen dingen delen die ze willen delen, of dat ze alleen maar dingen delen om leuk gevonden te worden. Over dat thema hebben we dit nummer geschreven”, vertelt toetsenist Sebastiaan Openhaart...

Lees de hele update hier

Captain Scarlett

Wasted Chances

De nieuwe aanwas van Haagse gitaarbands liet even op zich wachten. De bands die boven het maaiveld uitkwamen bestonden veelal uit the usual suspects en terwijl andere genres steeds vaker spannende jongere artiesten voortbrachten, leek dat in de indiescene wat tegen te vallen. Maar afgelopen The Life I Live festival zagen....

Lees de hele update hier

The Kittens

Acid Violet 43

'Acid Violet 43' is alweer de vijfde single van de EP Citrus van The Klittens. In dit nummer hoor je veel feedback en distorted gitaren, waardoor het geheel wat minder catchy en juist meer edgy is dan de vorige singles. De clip, die je hier kan bekijken, is gemaakt door bassist Michelle Geraerts.

Zangeres Yaël Dekker spraken we vorige maand nog voor de Oh Ja Joh?! rubriek.

Mis je een Haagse Nieuwe?

Zelf muziek gemaakt? Of wil je iets doorgeven dat op de lijst moet? DAT BEPALEN WIJ ZELF WEL. Maar mail je tips vooral naar info@3voor12denhaag.nl en wie weet staat jouw favoriete release de volgende keer te pronken tussen de andere Haagse Nieuwe muziek.

De Haagse Nieuwe playlist van deze maand luister je hieronder.