Eén ding is zeker: de opgekropte knaldrang en politieke brouhaha hebben deze maart zeker hun vruchten afgeworpen in de Haagse scene, van lieflijke debuutsingles naar politieke statements. Benieuwd naar wat je allemaal aan nieuw luistervoer hebt gemist de afgelopen maand? We hebben het wederom voor je op een rijtje gezet in dit doldwaze maandoverzicht. Lees en luister mee!

Tamarae

Photographs

Tamara Baas, aka Tamarae, is import-Hagenaar en veelzijdig creatief talent. Haar nieuwste single, 'Photographs', kwam begin deze maand uit met bijbehorende zelfgemaakte videoclip, geschoten op het Zuiderstrand. Beeld en geluid werken samen in een betoverend geheel, balancerend op het randje tussen rust en spanning.

San Holo

IT HURTS!

San Holo is still going strong. Deze maand bracht de producer een nieuwe videoclip uit van zijn nummer met Bipolar Sunshine, 'find your way'. Bovendien gaf hij met 'IT HURTS' een waardig voorproefje op zijn aankomende tweede album 'BB U OK?’ en een degelijke Tiktok-hit. Wij gaan er in elk geval lekker op.

Ernesto Carlos

Jorge

Soms zijn er van die platen die je in eerste instantie niet meteen kunt thuisbrengen. 'Jorge' van Ernesto Carlos is er precies zo één. Het debuutalbum van de Braziliaanse artiest en Haagse producer staat bomvol Portugese teksten waar we niet veel wijzer van worden, maar titels als ´ontem eu matei trinta pessoas´ ("gisteren heb ik dertig mensen vermoord", aldus Google Translate) maken dat we wilden dat dat wel zo was. De combi van MPB (Braziliaanse populaire muziek), rockriffs en 80´s synthesizers is in elk geval zeer verrassend te noemen.

Maida Rose

Where Do We Go

De kersverse band Maida Rose kwam deze maand met een tweede dreampopsingle: 'Where Do We Go'. We spraken de band onlangs nog over hun aankomende album vol bittere emotie in een interview. Lekker leesvoer, maar alleen nadat je eerst helemaal bent opgegaan in dit pareltje.

SirG.O & Mr. Mo

Damocles

Wellicht ken je SirG.O en Mr. Mo nog van hun werk in het voormalige Haagse collectief Coup deVillz. Het tweetal heeft in elk geval de laatste tijd ook niet stilgezeten. Refererend naar de tragische steekincidenten die in Den Haag hebben plaatsgevonden is de boodschap van 'Damocles' duidelijk: stop het geweld, want het mes snijdt aan twee kanten. Aangrijpend, mede door de echte radiofragmenten die in het nummer zijn verwerkt.

IEWL

Ze Wil Bewegen

Haagse producer en bassist Joop de Graaf was thuis een 'vieze hoofdschuddende beat' aan het koken toen het idee voor IEWL werd geboren. 'Ze Wil Bewegen' is klassieke synth R&B in een nieuw jasje. Dansbaar, vrolijk en vooral lekker seksueel: “Ik wil seks met je brein”.

Ome Guus

Venom

Ome Guus kennen we ook als Guus van der Steen van Kern Koppen. Samen met zijn broer verdiende hij zijn strepen in het Haagse. Met 'Venom' laat Ome Guus zien dat hij het nog niet verleerd is. Broer Frank mixte de track. Zoals we van de rappers gewend zijn, zitten de teksten sterk in elkaar en worden er hier en daar wat punches uitgedeeld. Ook de fans zijn enthousiast: "Mannnnn, dit komt harder dan stokbrood van de Aldi!" lezen we in de comments. Wat kunnen we daar nou nog aan toevoegen?

Scrotumpaal

Alles is kut!

Je verwacht het niet, maar 'Alles Is Kut!' gaat dus over de coronacrisis. "Niks gaat door, alles is kut", zo luidt het refrein. Eigenlijk heeft Scrotumpaal de standaard zeikgesprekken die nu aan de orde van de dag zijn op een muziekje gezet. Inclusief het commentaar op de coronabazen. Naar eigen zeggen staat het anonieme crossover punkcollectief op om de goede moed in Nederland erin te houden, maar wij hebben de positiviteit in het nummer nog niet gevonden. Laten we het schreeuwtheraptie noemen. Voor de liefhebbers is er ook een videoclip mét Mark Rutte-illustratie.

Cosmic Crooner

Deep Down in Jazz

Nog een debuut! Misschien niet helemaal Haags, maar is dat niet Javièr van Maida Rose op de bas? Wij keuren het goed. 'Deep Down In Jazz' is het eerste nummer van Cosmic Crooner en wat is het een fijne binnenkomer. Het poppy liedje, met invloeden uit de jaren '60 en '70, laat je even zweven door de tijd. Zelf noemt de singer songwriter het genre 'Doowop Space Pop'. Bij 'Deep Down In Jazz' hoort ook een volledig op film geschoten videoclip. Deze kun je hier bekijken.

Son Mieux, Loveth Besamoh, IMBOS en meer

Verder werkte de Haagse artiest On The Fence deze maand samen met de Amsterdamse R&B artieste Yael Daila aan het nieuwe nummer 'Friday' en kwam de in Den Haag woonachtige rapper P.M met de single ´I Need Some Time.´ Ook Son Mieux, King Miles, Loveth Besamoh en Simon Karolis kwamen met vers werk, zoals je eerder al op onze website kon lezen, evenals Mariseya en IMBOS, die beiden in de Club 3v12dh Stream te zien waren vorige week. Benieuwd? De hele #muziekuitdehofstad playlist luister je hiernaast.