3voor12 Den Haag

Lockdown-rock van Loveth Besamoh

Den Haag kan altijd meer soul gebruiken

Dat de huidige inperkingen van onze vrijheid frustrerend kunnen zijn, hoeven we niemand uit te leggen. Het feit dat deze frustratie tot goede muziek kan leiden is echter wel een nieuwtje. 

Loveth Besamoh beschrijft zijn muziekstijl als een scala aan genres, zoals indie rock, psychedelische rock, en soul. Centraal staan voor hem zijn Afrikaanse roots: hij emigreerde in 2014 vanuit Kameroen naar Nederland. 

Onlangs bracht hij een nieuwe single uit, vooruitblikkend op een EP later in april. In ‘45 Degrees’ bezingt hij de onzekerheid van de alsmaar voortdurende pandemie die ons in zijn greep houdt.  De graden in de titel verwijzen naar de stijgende lijn in een grafiek. Waar die grafiek naar verwijst kunnen jullie zelf wel raden. De bijbehorende clip maakt het lockdown-gevoel helemaal af, met beelden van lege straten, tunnels, en parkeergarages. 

45 Degrees is een lekker psychedelisch doch rock-achtig nummer geworden. Met een beetje geluk is de frustratie tegen die tijd al wat afgenomen en kunnen we weer een terrasje pakken, maar ik kijk uit naar de EP.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12