Het was een knallend debuut die Club 3voor12 Den Haag als Livestream afgelopen maand. Daar konden we het natuurlijk niet bij laten. Ook deze maand sloegen wij van 3voor12 Den Haag weer de handen ineen met PAARD en Paard Café en presenteren we drie Haagse beloftes. Weer middels een Livestream, weer vanaf het grote podium in PAARD en weer vanaf 21:00 uur vanuit je luie stoel te bekijken. Deze keer komen Zuster Zonnebloem, Mariseya en IMBOS onze Covid-sleur doorbreken met wat muzikaal vertier. Een lekker gevarieerd programma, al zeggen we het zelf. En natuurlijk stellen we de acts deze week alvast netjes aan je voor. Met vandaag: IMBOS.

Politiek activisme, een lekkere synthesizer-beat en een jaren 80 Nederpop sausje. Dat zijn de ingrediënten die de muziek van IMBOS maken tot wat het is. IMBOS is het solo-project van zanger Jelle Imbos, die je zou kunnen kennen van de bands I am the Law en Pin Up Club. Het doel van de maatschappijkritische new waver is om zich zo goed mogelijk nestelen in het hoofd van zijn luisteraars, met behulp van zijn ritmische melodieën en uitdagende teksten.

Al vanaf zijn vroege jaren speelde muziek een grote rol in Jelle zijn leven. Na een aantal omzwervingen met verschillende bands belandde hij in de Delftse band I am the Law. Met deze band heeft de muzikant alle Haagse podia ruimschoots afgetikt, zo was Jelle onder andere al te zien bij de Supermarkt en het Paardcafé. Dit bleef niet onopgemerkt, de bandleden van indie-dance band Pin Up Club vroegen Jelle erbij. Hiermee heeft de muzikant naast wat nationale furore ook internationaal wat festivals en clubs heeft doen schudden.

De Populist

Leuk die samenwerkingen, maar de muzikant bleek rijp voor een soloproject. Na vorig jaar een single te droppen en zo ten tonele te komen als IMBOS, lanceerde de muzikant eerder dit jaar hij zijn eerste EP, De Populist. Hierin bezingt hij zijn zorgen over de problemen waar de huidige generatie mee te maken heeft. Zo is er al een jaar een pandemie gaande, worden we steeds meer beïnvloed door sociale media, en heeft de wereld te maken met een steeds grotere mate van polarisatie. Genoeg om je zorgen over te maken dus, en allemaal zaken die Jelle al zingend de revue laat passeren. Gooi daar eeen koor van synthesizers en een lekkere new wave achtig sausje bij en IMBOS is daar.

Zet je maatschappijkritische bril maar op en zing zondag  28 maart 2021 lekker mee met IMBOS. Vanaf 21:00 uur bij de tweede corona-proof editie van Club 3voor12 Den Haag op het Grote Podium van PAARD. Meld je hier aan voor de gratis livestream!