3voor12 Den Haag

King Miles voert tempo en temperatuur op met nieuwe single

'The Heat' voorproefje op voorjaars-EP

De Haags-Rotterdamse band King Miles heeft vandaag een nieuwe single uitgebracht. 'The Heat' vertelt een verhaal over lust, hitte, liefde en een vleugje 2020, met een up-tempo en soulful indiesausje zoals we van de mannen gewend zijn.

Voor het nummer heeft de band de handen ineen geslagen met multi-instrumentalist Tijs Kulker, die we onder andere kennen van St. Solaire, Port of Call en voorheen ook van Friends of the Family. Het resultaat is een fris, dansbaar en in-house gebrouwen nummer dat flirt met de muzikale invloeden van de band en sowieso naar meer smaakt.

MONO

Toegegeven, na de legendarische clubavond met King Miles zijn we de heren een beetje uit het oog verloren. De festivaloptredens en singles in 2017-2018 werden enthousiast ontvangen, maar hierna volgde een radiostilte van enkele jaren. Een album of EP bleef –tot nu toe– dan ook uit.

Met de lekkere drums uit het intro van hun single 'Johto League' (het klinkt niet zo Pokémonesque als je zou denken) luidde King Miles vorig jaar echter een nieuw tijdperk in. De heren hebben niet stilgezeten, dat mag blijken: 'The Heat' is een voorbode van de EP 'MONO' die half april de wereld in wordt geslingerd, een zesluik over een onderwerp dat de meeste mensen door het afgelopen jaar vol lockdowns wel zal aanspreken: "being MONO", oftewel, alleen zijn. En als we van 'The Heat' mogen uitgaan, zal dit worden verpakt in een allesbehalve depri jasje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12