Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Crossing Border @ Theater a/h Spui

Eigenlijk is het Crossing Border al begonnen, maar vanaf donderdag gaat de muziekprogrammering van start. Wat dacht je van Douglas Firs, Honey Harper, Moses Boyd, Alela Diane of Fantastic Negrito? Jazz, folk, popmuziek en, klassiek en rock 'n roll. Al deze genres zijn vertegenwoordigd dit jaar. En het festival heeft weer nieuwe locatie. Mocht je alle artikelen gelezen hebben en nog geen zin hebben, dan is het festival echt niets voor jou. 

Event

Dinosaur @ Koorenhuis

Ze spreken van een heuse Britse jazz revival. Makaya McCraven moet niets van die term hebben, toch is er wel iets van waar. De briste jazzgroep Dinosaur heeft in een korte tijd laten zien dat ze innovatief kunnen zijn - luister maar naar de laatste langspeler 'Wonder Trail' - en het grote publiek kunnen bereiken. Met dat laatste doelen we op de Mercury Prize nominatie. Waar ook Loyle Carner en Sampha tussen stonden. Eerder dit jaar speelde ze op North Sea Jazz en deze donderdag in het Koorenhuis in Den Haag. Het is nog niet eens uitverkocht. Voor liefhebbers van Gogo Penguin en The Bad Plus en Robert Glasper.

Event

Magic Moon @ Paardcafé

De psychedelische rockband Magic Moon speelt deze vrijdag in het Paardcafé. Op de eventpagina van Paardcafé staat kort en krachtig: 'niet missen'. Als support hebben ze Thomson's Lamp meegenomen. Deze act probeert de bijzondere elementen van Porcupine Tree, Radiohead en Muse te combineren. Als dat niet doordacht genoeg is, blijkt de naam van een filosofisch experiment ontleend te zijn.

Klik hier voor meer informatie

Olax @ Pancho Bar

Zaterdag 3 november, 19:30

Zaterdag 3 november, 19:30

Olax, de enfant terrible van het Haagse internetlandschap. Vrijwel iedereen met een social-media account heeft zich weleens geërgerd aan de provocerende, zuigende, vervelende en stigmatiserende opmerkingen van de oud-barman van Musicon. 

De beste man maakt ook sonnettenkransenkransen (wat dat zijn moet je aan hem zelf vragen. Iets met bloemschikken, ofzo.) Hieruit zal Olax zaterdag voordragen en tussendoor wat liedjes uit eigen bundel zingen. Verwacht geen lichte thema's in de gedichten en muziek, de onderwerpen variëren van veelkleurige depressies tot persoonlijkheidsstoornis en euthanasie.

Niet altijd even mooi of vrolijk, maar wie de act op het Circusfestival zag kan beamen dat het enorm indrukwekkend is.

Event

Amsterdam Klezmer Band XL @ Paard

Crossing Border is na twee jaar vertrokken uit het Paard dus dit weekend kan er gewoon 'regulier' geprogrammeerd worden in de zaal aan de prinsengracht. Deze zaterdag: Amsterdam Klezmer Band, een aantal jaar geleden dé feestband bij uitstek. Met gipsy/oost-Europese muziek die doorspekt is met vrolijke deuntjes en een komische noot, veranderd het collectief uit de hoofdstad elke zaal in de set van Fidler On The Roof.

Mega gezellig voor een avondje uit en een biertje on the side. Eens wat minder snobistisch dan Crossing Border. Daarnaast in de XL-uitvoering, dus nu nóg groter!

Event

KADAVAR @ Paard

Zondag 4 november, 20:30

Zondag 4 november, 20:30

Hardrockers uit Berlijn, dat zou al genoeg tot de verbeelding moeten spreken. Maar voor iedereen die het naadje van de kous wil weten, KADAVAR is een driemansgroep die, afgaande op de fotos, zonder probleem met 'Jan, Piet, Joris en Corneel' mee de Kaap'ren had kunnen varen. Daarnaast schijnt hun muziek lekker beukend en besprenkeld met een druppeltje psych te zijn. Hmm, hebben wij in Den Haag niet ook zo'n band in de vorm van Monomyth?

Voorprogramma wordt gedaan door het Zweedse Monolord.  

Event