Het Jaar 2015: de meest gelezen artikelen

Wat trok uw aandacht?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het was voor 3voor12 Den Haag een enerverend jaar. Voor het eerst in bijna tien jaar was er wisseling van de wacht bij het hoofdredacteurschap. Een nieuwe wind, een nieuwe koers, maar nog steeds net zo veel plezier. En man man man, wij schreven wat af dit jaar wat! Honderden artikelen over honderden bandjes en festivals die honderden dingen uitbrachten, meemaakten en organiseerden. Hieronder een selectie van de meest gelezen artikelen:

Een hoogtepunt voor zowel band als publiek: 15-jaar DI-RECT. De band kreeg een eigen festival op het Scheveningse strand, inclusief tranentrekmomentje met Tim Akkerman. 

De hele dag live verslagen vanaf Parkpop, je moet er maar aan staan. Daarnaast ook nog gewoon verslag van het festival. Het hoogtepunt? Frans Bauer!

Tijdschema's doen het altijd heel goed, geen ingewikkelde blokkenschema's maar gewoon een lijstje acts. Het Bevrijdingsfestival was een groot succes dit jaar, al waaide Kensington bijna van het podium af. 

Het was niet enkel rozengeur en maneschijn dit jaar. F ging uit elkaar! Een dieptepunt voor de Haagse muziekscene. Gelukkig hadden we nog een hele berg foto's liggen, kregen we een prachtig afscheidsoptreden en kon Lillianne Laan het allerlaatste interview met de band doen. 

Een waar bezoekerskanon was de videoclip van AAPNOOTMIES die bij ons in premiere ging. De clip werd opgepikt door Geenstijl en nu staat de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Heeft het bandje dat aan ons te danken? Misschien....

Een echt nieuwsbericht, een enorm hip hop festival dat naar het Malieveld kwam! En dat hebben we geweten, het festival werd een groot succes (met Chris Brown en Tyga).

Er is sinds september 2014 geen Oh Ja Joh?! meer verschenen maar toch blijven de artikelen onverminderd populair. Destemeer redenen om met heel veel blijdschap het volgende te verkondigen: vanaf januari komt de Oh Ja Joh?! weer terug! 

Justin Verkijk heeft op een heleboel teentjes gestaan (en net zoveel veren in bibsen gestoken) afgelopen jaar. Maar zijn grootste vete was wel die met Sjaak Bral, die ging bijna viral! 

Goed nieuws doet het beter dan slecht nieuws, zo is het nu eenmaal. Dat het grootste dance-evenement dat Den Haag in jaren gezien zou hebben niet door ging was slecht niet. Gelukkig kwam PIP te hulp, en kon The Crave Warehouse Project in afgeslankte vorm toch nog doorgaan.

Ook het slot-interview van F.A.S.T werd goed gelezen. Nu het jaar bijna voorbij is, is het vooral spannend wat voor broedplaatsen 2016 gaat brengen. Als het aan wethouder Joris Wijsmuller ligt gaat dat in ieder geval goed komen....